ILELLIUS
Hectopat
Daha fazla
Merhabalar. TurkNet internet aboneliği ve Vodafone H300s modem kullanıyorum. Genel olarak herhangi bir problemim yok. Zaten forumdaki bilgili arkadaşların yardımları ile TurkNet aboneliğine geçiş yapmıştım ve her şey sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. Fakat aklıma bir soru takıldı. Daha önceden Türk Telekom'un verdiği modemi kullanıyordum ve CoD Warzone adlı oyunda NAT tipim open olarak gözüküyordu. Daha sonra söylediğim gibi Vodafone H300s markalı modeme geçiş yaptım ve NAT tipi moderate olarak değişti. Yine herhangi bir problem yaşamıyorum fakat TurkNet Online işlemler üzerinde neler varmış diye bakınırken 12 TL'ye statik IP satın alabileceğimi gördüm. Statik IP satın alırsam NAT tipi open olarak değişir mi? Modem içerisinden DMZ açtım herhangi bir değişiklik olmadı. Daha sonra DMZ kapatıp UPnP açtım yine herhangi bir değişiklik olmadı. Acaba statik IP alırsam NAT tipi open olarak değişir mi bunu çok merak ettim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler. Umarım açıklayıcı bir şekilde anlatabilmişimdir.
Son düzenleyen: Moderatör: