Banka/Kart Nays ile E-Ticaret Platformlarında %15 Hediye Para

  • Konuyu başlatan Tim
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 46
  • Görüntüleme 4B
Yurt dışı tatili için de 1000 TL veriyormuş, 1000 TL kazanmak için Roma'ya tatile gidersin artık. :)
Uğraşmaya değmez ama zaten planınızda olan bir şey ise değerlendirilebilir. Burada 1000 TL’ye ancak restoranda sıradan bir yemek yiyebiliyorsunuz. Ayrıca kampanyalarda yurt dışındaki şirketleri genellikle kabul etmiyorlar. Bu kampanya için Amazon.es geçerli değil mesela. Iberia biletleri satılıyor ama fiyatlarını karşılaştırmadım.

Tatil yapmak istediğimde ilk gideceğim yer İtalya olmazdı. İspanya’ya daha yakın olduğu ve Fransızca konuşulduğu için genellikle Fransa’yı tercih ediyorum. Orada da yabancı kredi kartlarımı kullanıyorum. EUR ekstre bile olsa Türk kredi kartını kabul etmeyen yerler var ve uğraşmaya değmiyor. Çok komisyon alındığını belirtiyorlar. :D
 
Son düzenleme:
Zaten amaçları bu. :) Maksimum 200 TL verip insanları daha fazla harcama yapmaları için zehirlemek. Bütün strateji bunun üzerine kuruludur. Masa her zaman kazanır :)
Zaten normal bir şekilde yaşayan bir kişinin ayda en az 20-30 bin TL harcaması oluyor. O harcamanın bir kısmını buraya kaydırabilir. Kalan kısmını da burada yapmak zorunda değil. Öğrenci bir müşteriyse yine ufak alışverişleri için bir katkı olur.
 
Zaten normal bir şekilde yaşayan bir kişinin ayda en az 20-30 bin TL harcaması oluyor. O harcamanın bir kısmını buraya kaydırabilir. Kalan kısmını da burada yapmak zorunda değil. Öğrenci bir müşteriyse yine ufak alışverişleri için bir katkı olur.
Türkiye'de resmi rakamlara göre 6 milyon 300 bin kişi 11.402 TL yani asgari ücret ile geçimini sağlıyor ki bu rakamlar aslında hikaye. Hatta Türkiye'de nüfusun yüzde 60,4 dolayında kesiminin, yani 51 milyon 600 bin kişinin açlık sınırının altında yaşadığı tespit edildi. Stockholm'dan bakınca aylık 20-30 bin harcama normal gibi görünür elbet. Gerçi boşver sen zaten İspanya’ya daha yakın olduğu ve Fransızca konuşulduğu için genellikle Fransa’yı tercih ediyorsun :)
 
Türkiye'de resmi rakamlara göre 6 milyon 300 bin kişi 11.402 TL yani asgari ücret ile geçimini sağlıyor ki bu rakamlar aslında hikaye. Hatta Türkiye'de nüfusun yüzde 60,4 dolayında kesiminin, yani 51 milyon 600 bin kişinin açlık sınırının altında yaşadığı tespit edildi.
Türkiye’deki şartlar zorlu olduğu için “normal bir şekilde yaşayan” dedim zaten. Asgari ücret ile ay sonunu zor getirmek, seçimin sonuçlarını çekmek oluyor. Gerçekten üzücü bir durum ve umarım en kısa sürede düzelir.

Etin kilosunun 400 lira olduğu yerde ve bir kiranın bir maaş kadar olduğu yerde kart avantajlarının çoğundan faydalanmak mümkün değil. Az harcama yapan kişiler için de ön ödemeli kartlar ve standart kredi kartları genellikle yeterli oluyor. Diğer avantajların müşteri kitlesi çok farklı. American Express veya Maximiles Black kullanacak birisinin gelirinin de ona uygun olması gerekir. Ayda 5000 TL harcamanız bile olsa buna uygun kart bulabilirsiniz ve harcamalarınızı gruplandırabilirsiniz ama üst sınırlar hakkında sürekli şikayet etmek garip olur.

Nays ve İş Bankası, her kitleye uygun avantajlar sunuyor ve genellikle bu konuda en iyisi oluyor. Bu kadar büyük bir kitle olunca müşteri başına 200 TL vermeleri bile büyük bir yük. Tek kampanyaları bu da değil. Başka kuruluşlarda 500 TL aidat alıp 5000 TL harcamaya 100 TL puan veren kartlar da var.
Stockholm'dan bakınca aylık 20-30 bin harcama normal gibi görünür elbet. Gerçi boş ver sen zaten İspanya’ya daha yakın olduğu ve Fransızca konuşulduğu için genellikle Fransa’yı tercih ediyorsun :)
Profilimde Stockholm yazmasının sebebi, Avicii’yi sevmem. Gerçek adı Tim olduğu ve profilimde resmi de olduğu için konumu da uyumlu yaptım. Kendim İspanya’da yaşıyorum ama İsveç’e taşınmayı düşünüyorum. Dilini bilmediğim yerleri tatil için genellikle son sıraya koyuyorum. Yolculuk süresi kısa olunca hafta sonu bile Fransa’ya gidip gelmek mümkün oluyor. :)
 
Son düzenleme:
Ön ödemeli kart için yeterli bir kampanya sayılır. Daha yüksek tutarlı alışverişler için Maximum var. 10000 TL’ye 1000 TL veriyor. 150000 TL alışverişe 7500 TL kampanyası da mevcut.
150000 TL alışverişe 7500 TL kampanyası da geri ödeme tutarı mı 7500 TL ?
 
150000 TL alışverişe 7500 TL kampanyasında geri ödeme tutarı mı 7500 TL?
150000 TL harcamanıza 7500 TL MaxiPuan veriliyor ve harcamalarınızda kullanabiliyorsunuz. MediaMarkt için düzenlenen bir kampanya. O kadar yüksek tutarda bir alışveriş de genellikle teknolojik içerikli olacaktır ama diğer mağazalara göre fiyat farkı olabilir. Apple ürünü gibi sabit fiyatlı bir ürün almıyorsanız 10000 TL’ye 1000 TL indirim gibi kampanyalarla Amazon.com.tr’yi veya diğer siteleri tercih etmeniz daha mantıklı olabilir.
 
Son düzenleme:
Merhaba,

Nays ile e-ticaret platformlarında %15 iade alabilirsiniz. Amazon, Hepsiburada ve Trendyol gibi siteler geçerli. İş Bankası artık yolu gösteriyor, diğerleri takip ediyor. Rekabet falan kalmadı. :D


Şaka gibi %10 iken son saatlerde Trendyol'dan alışveriş yapmıştım Nays ile. Neyse sağlık olsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı