Arkadaşlar, bu sistemde 1080p düşük ayarlarda 60 FPS üstü alabilir miyim sizce?
Monitörüm 75 Hz. 75 FPS sabit yerine 60 FPS sabit alsam kasma hissi vs. yaşar mıyım?
RX 550 4 GB, 8 GB RAM.
60Hz de sabit 60 FPS alırsan kasma hissi yaşamazsın zaten bende oyunlarda böyle yapıyorum ve daha fazla performans alıyorum. En düşük ayarlarda belki 60 kare alabilirsin ama oyunun çok iyi denilebilecek bir optimizasyonu olduğunu söyleyemem bazen FPS durduk yere düşüyor bende ama 5-6 kare falan yani.
60Hz de sabit 60 FPS alırsan kasma hissi yaşamazsın zaten bende oyunlarda böyle yapıyorum ve daha fazla performans alıyorum. En düşük ayarlarda belki 60 kare alabilirsin ama oyunun çok iyi denilebilecek bir optimizasyonu olduğunu söyleyemem bazen FPS durduk yere düşüyor bende ama 5-6 kare falan yani.
Dalgalanma olayı şöyle olabilir, AC Odyssey oynarken benimde başıma geliyordu. FPS anlık 59-57 civarına düşünce ekran yırtılıyordu sanırım Vsync ile alakalı.
Dalgalanma olayı şöyle olabilir, AC Odyssey oynarken benim de başıma geliyordu. FPS anlık 59-57 civarına düşünce ekran yırtılıyordu sanırım V-Sync ile alakalı.
Anladım. Bendeki dalgalanma da bundan kaynaklı olabilir. Ama cok da gerek kalmadı aslında çünkü genellikle hikaye modlu oyunlarda kullanıyordu ve 75 Hz de 60 FPS dolansa bile akıcı oluyordu oyun. O yüzden 75 Hz de bırakıyorum.