Ne için varız?

Ben onlara da baktım, ki bence doğrudan çelişen sadece ilk insan olayı ki o bile tam çelişmiyor.
Kesinlikle "sadece" degil de açıkçası "Islam'i nasil curuturum?" diyerek kendimi bos bilgilerle donatmadigimdan biraz cahil kalmisim konuya, mutsuz degilim. Arastirmayi bilirsek her sey cikiyor ortaya. Dedigim gibi verilecek reaksiyon çürütmeye yönelik olmali hep.

Dedigim gibi verilecek reaksiyon çürütmeye yönelik olmali hep.
Doğru fakat içine doğduğun zaman bu pek mümkün olmuyor. İlla ki mümkün de çok uzun zaman alıyor, ha değince olacak iş değil. Örneğin içine doğmadığımız dinlere bu şekilde rahatlıkla yaklaşabiliyoruz.

@292469 şahsi fikrim bir süre sonra tıkanırsın, çürütecek tez kalmaz.

Dogmadan kurtulmak kolay degil, evet. Arap cografyasinin da icinde bulunduğu olay bu. Orta Çağ Avrupası da ayni sekilde. Kim daha önce dogmalari terk ederse o kadar hızlı gelisim gosteriyor sanirim. Ha deyince de olmuyor, 10 paragraf yazi yazinca da.
@292469 şahsi fikrim bir süre sonra tıkanırsın, çürütecek tez kalmaz.
Tezler de bitmez, anti tezler de. Bir noktada teorik olarak belki tikanirsin da o noktada sanirim biz Tanri seviyesinde oluyoruz. Evrende ortaya sürülecek tez kalmadığı durum... Ayri bir tartışma konusu sanirim.

"Anlamsızlık duygusunun nedeni, insanların yaşamalarını sağlayacak çok şeyin bulunmasına karşın, uğruna yaşayacakları bir şeyleri olmayışıdır. İnsanlar araçlara sahip ama amaçları yok."
- Victor E. Frankl

Bu dediklerin ciddi bir şey ve bir an önce psikiyatriye gitmeni öneririm. Ben şahsen böyle bir karar aldım ve randevumu aldım.

Dediğin şeyler insanların gözüne basit gelse de, insanın içinde çok zor şeyler. O yüzden senin yerinde olsam, derdimi anlatmaya ve çözmeye giderdim.

Alak yani embriyo, din ile bilim iç içe.
Mesela şunu da eklemek istiyorum. Hani yukarıda dediğim gibi, islami kaynaklar ile objektif delillere ulaşamazsın. Örneğin "İslam Tarihi" adı altında anlatılan tarihsel olayları "İslam Tarihi" başlığı altında araştırmasını yaptığın sürece asla doğru sonuca ulaşamayacaksın. Sen hiç malını kötüleyen esnaf gördün mü?
Yorumlarda bazı eklemeler var.
Neden ve niçin varız?

Son düzenleme:
@GCN merak etme o kaynaklardan okumuyorum ben ama o konuya göre tüm İslam yalan mı çıkıyor?

Bak mesela ben hadislerin hepsine inanmam, ben sadece Kuran okuyarak dini bilgimi elde ettim ki Kuran'ın el yazması olduğunu dusunmuyorum.

Ona bakarsan gecenlerde Ateist olmak ile ilgili arastirma yaparken adamlar oraya Kuran'da olmayan kendi uydurma cumlesini koyup "Kuran bu konuda yanilıyor!" yazmışlar.

Bu da normal degil, iki taraf ta koru korune savunma yapiyor.

Ilk indirilen ayet bile "Oku!" iken bazı gericiler okumayi sadece Kuran okumak zannetti. O yüzden Islam ülkeleri geride.
Oku yani bilimi de oku, ilim öğren.
Bu yuzden en mantıklısı bilim ilr din arasi o ince cizgiyi bulmak.
(Bu arada kavga cikmadan tartismak iyiymiş. Genelde bu tarz durumlarda kavga cikar konu kilitlenirdi.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…