- Makaleler
- 5
İnsana ve dine göre değişir. Kendi şahsi fikrim olarak bir sınavdan geçiyoruz ve bu sınavı geçersek cennet dediğimiz yere varacağız.
Bu arada konu farkli yerlere geldi çoktan ama bu da iyi.Esporcu olmak için.
Biz bu olayı 4. sayfada gorusleri sorgulama durumuna getirdik.İnsana ve dine göre değişir. Kendi şahsi fikrim olarak bir sınavdan geçiyoruz ve bu sınavı geçersek cennet dediğimiz yere varacağız.
Sanmıyorum ama bir fikrim var elbet. Üzerinde çalışıyorum, çok değişik bir şey.Ya bu hayat ruyaysa ve gercek hayatin bir onizlemesiyse?
@GCN
Bunu ben müslüman olduğum yıllarda bir ara düşünmüştüm. Ya biz çoktan ahirete gitmişsek ve orada Dünya'daki yaşamımızı izliyorsak gibi...Ya bu hayat ruyaysa ve gercek hayatin bir onizlemesiyse?
Öyle şeylerin pek mümkünatı yok (bence) rüya gibi. Soyumuzu devam ettirip etrafımızda kalıcı iz bırakan canlılarız sadece.
Yani ya bu hayat yalansa, Cennet degil de yani ya bu hayat bir ruyaysa.Sanmıyorum ama bir fikrim var elbet. Üzerinde çalışıyorum, çok değişik bir şey.
Şöyle diyebilirim. Hiçliğin yanılgısı.Yani ya bu hayat yalansa, Cennet degil de yani ya bu hayat bir ruyaysa.
Benim en son düsündugum bu, ben biraz da aile baskısi olnadan manevi güce inaniyorum ve biraz ahiret korkusu denen şey var.Bir müslümanın ultra meraklı haliydim. Yani bir müslümanın aklından geçirebileceği her şeyi çoktan aklımdan geçirdim bile. Sanıldığı gibi bir sabah uyanıp pat diye dinden çıkılmıyor. 5-10 yıl kadar uzun bir sürece yayılan bir eylem bu.
Bir nevi ben, bazen sorguluyorum ve bu sorgularım beni yine anlamadan Tanrı'ya yonlendiriyor.Bir müslümanın ultra meraklı haliydim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.