Ne kadar sıklıkla diş fırçalıyorsunuz?

Günde 3 defa zararı dokunabilir diye duydum ama alışkanlık edinemediysen sakız çiğne veya diş ipi kullanabilirsin.

Genede arada fırçalamayı unutma
Diş ipi de masum değilki. Zamanla dişlerin arasındaki et yani diş eti tabakası da aşınıyor diye biliyorum. Mesela kimisinin dişleri arası mesafe fazladır ve hatta kimisinde de diş ipi ürünleri sıkça kullanıldığı zamanda olduğunu duymuştum.

En son bikaç gün önce ama dişlerim gayet sağlıklı ancak dişlerimdeki bilmemne maddesi fazla olduğu için sarı duruyor ama fırçalamamamla alakası yok.
Sarı olması gayet normal. Kemik yapısından dolayı veya diş fırçalamanın sadece temizlik yaptığı beyazlatma yapmadığı söylentileri eğer doğruysa, o yüzden olabilir.

Okul olduğu zaman günde 2 defa, yazın okul kapandığında haftada bir, yazın dışarı çıktığım filan yok zaten. Dişimi sadece ağız kokusu için fırçalıyorum ama dediğim gibi yazın sosyal olmadığım için sık yapmama gerek kalmıyor.

Herkes 2 kere fırçalıyormuş ben 3 kere fırçalıyorum fazla fırçalamak zararlı ama 3'ün bir zararı olur mu bilmiyorum. Sakızda çiğniyorum biraz takıntım var galiba.

Bazen 2 bu arada.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı