Neden 16e alınmaz?

13 120Hz mi? Performans işi uzun vadede anlaşılır. İkisi de rahatça Instagram açıp fotoğraf çekecektir şu anlık.

İkisi de rahatça çekecektir olay zaten bu, 13 120 Hz diye bir şey dediğimi yazdığım şeyde göremiyorum.

Muhtemelen 17 serisinde anca getireceği özelliği "ekonomik" çıkardığı telefona koymasını beklememeliydik. Apple bu, 14'ün ekranının tıpatıp aynısını yapıştırdı. Ben de Dynamic Island olsa alırım diyordum en azından tasarımı eski hissettirmezdi. Ama şunu da söyleyeyim, evet kamera sensörü küçük falan ama o farkı 8 GB RAM ve A18 Bionic (1 çekirdek kırpılmış olsa da) rahatlıkta karşılıyor. S25 alıp geçerdim. Halihazırda S24 var, 16E'ye bin basar muhtemelen CPU hariç.

Ben Apple'den pek bir şey beklemiyorum artık, çentik olsun sıkıntı değil hiçbir şey sıkıntı değil ama ekranın 120 olması lazım. Gözlerim kanıyor. S25 alınıp geçilmesi gerekiyor zaten. Yakında bende 16 Pro'ya geçeceğim.

Eleştirmekte haklısın zaten ama Samsung ülkemize özel fiyatlandırma yapıyor maalesef Apple sömürücü :)
Bunu bir yerde okumuştum, karşılaştırma yapılır bence, sonuçta ben bu ülkede aynı fiyata alıyorum 2 telefonu da. O yüzden S25 alınıp geçmesi lazım.

Uzun vadede 13'ün 16e ile aynı performansı verebileceğini düşünüyor musun? Arada uçurum işlemci farkı var.

Evet ince ve sentetik programlardan yapılan testlerde 16e daha iyi. Ben sana diyorum ki hızlı açılan uygulama dışında kullanıcıya 'yeni nesil' hissi veren bir şey yok. Uzun süreli kullanım da 2'si de çok rahat götürür sadece sosyal medya da, oyun oynuyorsan bu fark hissedilir ve düz model iPhone alan biri bence oyunlarla pek ilgilenmiyordur.

Diğer maddeleri görmezden bile gelsek sadece 6. madde olan işlemci ile ilgili yorumlarınızın olduğu kısımdaki "iPhone 13'teki A15 bile bu versiyonla kafa kafaya gider." cümleniz bile rehberinizdeki en ufak haklılık payınızı dahi silip süpürüyor. GPU çekirdek farkı hariç CPU olarak tamamen 16 serisi ile aynı CPU'yu kullanıyor 16E. A15 ile yan yana dahi gelemeyecek kadar her şey bariz ortada yani.

16E'ye kimse muhteşem şöyle böyle demiyor zaten. Belirli senaryo ve kullanım tiplerinde biçilmiş kaftan ancak bunu bir türlü anlamak istemiyor kimse... iPhone 13 ile karşılaştırmak nedir, yani komik gerçekten. 15 ile olabilir elbette tercihlere göre birisi seçilebilir.

iPhone 13'ten 16'e geçmiş biri olarak söylüyorum bariz bir performansı farkı var 13 yavaş değil ama 16'e çok daha hızlı ve akıcı. Ayrıca 16 vs 16e Speedtest yazarsınız neredeyse hız farkı yok belki render da fark vardır.

iPhone 13 ile iPhone 16e karşılaştırmak tamamen saçmalık e modelleri zaten kırpılmış versiyonlar için verilmiş bir adlandırma "16e" gibi bunu farkında olmalısın. Daha ucuza sana güncel iPhone deneyimi vadediyor. Akıcılık farkı illaki vardır ve iPhone16E'deki işlemci asla iPhone 13 ile aynı diyemezsin. Böyle bir şey hiçbir zaman mümkün değildir. iPhone 16 düz modelinde bile 60 Hz ekran var bunu bilerekten alıyorsun.

iPhone 13'ten 16'e geçmiş biri olarak söylüyorum bariz bir performansı farkı var 13 yavaş değil ama 16'e çok daha hızlı ve akıcı. Ayrıca 16 vs 16e Speedtest yazarsınız neredeyse hız farkı yok belki render da fark vardır.
Dostum sanırım para verdiğin için böyle söylüyorsun, 2 telefonunda akıcılığı sabit, hiç bir fark yok. (oyun dışında)

Diğer maddeleri görmezden bile gelsek sadece 6. madde olan işlemci ile ilgili yorumlarınızın olduğu kısımdaki "iPhone 13'teki A15 bile bu versiyonla kafa kafaya gider." cümleniz bile rehberinizdeki en ufak haklılık payınızı dahi silip süpürüyor. GPU çekirdek farkı hariç CPU olarak tamamen 16 serisi ile aynı CPU'yu kullanıyor 16E. A15 ile yan yana dahi gelemeyecek kadar her şey bariz ortada yani.

16E'ye kimse muhteşem şöyle böyle demiyor zaten. Belirli senaryo ve kullanım tiplerinde biçilmiş kaftan ancak bunu bir türlü anlamak istemiyor kimse... iPhone 13 ile karşılaştırmak nedir, yani komik gerçekten. 15 ile olabilir elbette tercihlere göre birisi seçilebilir.
Dostum anlamıyor musun? Tabii ki de 16e'nin işlemcisi daha iyi olacak. Ben diyorum ki gündelik kullanıyorsan 16e almana hiç bir gerek yok. Bunu anlayamamak komik.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı