Neden A340F yok?

Kargoya çevrilebilir bir engel yok. Gerekli görülmemiştir. Fakat buna masraf yapmak yerine elden çıkarıp yeni gelecek 787 ve A350'lere yatırım yapmak daha mantıklı olacaktır. Şirket de öyle düşünmüştür bence.

Turkish Cargo'da 747-400F (kendimize ait) görmek güzel olurdu.

Şu an kargo uçağından çok uzun menzilli uçaklara ihtiyacımız var. Sydney gibi şehirler için geç bile kaldık.

Kargoya çevrilebilir bir engel yok. Gerekli görülmemiştir. Fakat buna masraf yapmak yerine elden çıkarıp yeni gelecek 787 ve A350'lere yatırım yapmak daha mantıklı olacaktır. Şirket de öyle düşünmüştür bence.

Turkish Cargo'da 747-400F (kendimize ait) görmek güzel olurdu.

Şu an kargo uçağından çok uzun menzilli uçaklara ihtiyacımız var. Sydney gibi şehirler için geç bile kaldık.
Çok istiyorum Kalitta'nın 747'lerini THY boyamalı görmek. Ama ya düşerse?

Kalitta'nin değil. Sıfırdan diyorum ben. Düşmez ya, o psikolojiyle bakmayacaksın uçağa.
Ben bunu 777F aldıklarında araştırmıştım. 777F ile 747F'in taşıyabileceği ağırlıklar hemen hemen yakınmış. THY 747F işletseydi yeni uçak için yer hizmetleri ve pilotlarla ek masraf açacaktı. 777F alarak ek masraf etmediler.
Kalitta konusunda ya düşerse mantığıyla bakmak daha iyi. Kalitta nın uçağını boyarlarsa düştüğünde marka değeri zarar gören THY olur.

Orası öyle. Olaydan bağımsız kişiler uçağın üstündeki boyaya göre yorum yapmayı sever. Ben kiralama işlerinde boya değişikliğini pek tasvip etmiyorum zaten. Emanet mala güvenilmez. Artı şirkete boya masrafı açmaya gerek yok :)

777F'ler daha tercih edilesi dediğin gibi. Yer ekibi için ek tip eğitimine de gerek kalmaz THY adına.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı