Neden Almanca bölümü okunmuyor?

Özel ders verilebilir, özel okul, kolej, dershane gibi yerlerde çalışılabilir. Farklı bir dil biliyorsanız iş bulmanız daha kolaydır aslında.

Almanca'ya olan talebi azımsamıyorum ama genelde Almanca öğretmeni olan kişiler açıkta kalıyor isterseniz Almanca öğretmeni olan birine sorabilirsiniz. Yani kesinlikle mesleği küçümseme gibi bir amacım yok lakin genelde iş bulamıyorlar.
 
"Her memurun maaşı benim cebimden çıkıyor." cümlesini okuyunca ciddi ciddi gülmekten ağladım. En kötüsü, böyle cümleleri daha reşit olmayan ve vergi vermeyen küçük çocuklar kurmakta...
Bu arada, bu sınavın sıralama sınavı olduğunu ve sizin akademik performansınızı gösterdiğini unutmayın. Derece yapan çoğu insan hayatı boyunca ders çalışmaktan başka bir şey yapmıyor, maalesef. Ayrıca sınav sistemi tamamen matematiğe bağlı, matematik yapamıyorsanız "başarısız" sayılıyorsunuz. Aslında olay yapıp yapamamak değil de o soruları bir dakika veya bir dakikadan az çözmek.
Bu dediklerimi de sakın hakaret olarak algılamayın, bunlar- maalesef- gerçekler.
 
Aslında iş bulamıyorlar değil. İş küçümsüyorlar. Birçok firma Almanca çağrı merkezi personeli arıyor ve €1000 maaş vereni bile var. Almanca öğretmenleri genel olarak KPSS ile devlete kapak atma derdinde oldukları için başka işlere bakmıyor ve atama bekliyorlar sürekli. Benim Almanca öğretmenliği okuyan arkadaşım var ve zamanında haftada 2 iş teklifi aldığını bile hatırlıyorum. Kendi başvurduğu değil, CV'sini görüp aramışlar. Almanca rağbet gören bir dil, fakat bu dili ne kadar iyi konuştuğunuz çok önemli.
 
Eki Görüntüle 1123745

Neredeyse barajı aşan herkes dokuz eylül üniversitesi Almanca öğretmenliği bölümüne başvurabiliyor.
Neden Almanca bölümlerin puanları bu kadar düşük?

Muhtemelen Almanca dil sınavından alıyordur. İngilizce dışında dillerden alan bölümlerin birçoğunun kontenjanı bile dolmuyor.
 

Geri
Yukarı