Neden AMD ısınıyor algısı var?

KatliyeN

Picopat
Katılım
11 Eylül 2020
Mesajlar
386
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Benim işlemcim bu şekilde Ryzen 5 2600 CS:GO ölüm maçı oynarken maks 40 derece gördü az önce 20 dk civarı oynadım boşta ise 25 derece gördüğünüz gibi. Fakat her yerde saçma sapan AMD Ryzen ısınıyor iddiaları gezmeye devam ediyor. Bunun sebebi nedir?
Not: CPU fanım Snowman M400.
 

Dosya Ekleri

  • amd çok ısınıyor.jpg
    amd çok ısınıyor.jpg
    83,1 KB · Görüntüleme: 302
Bende ısınıyor diye biliyordum, öyle duyuyordum ama öyle değilmiş. Smallest FFTs'de 74 derece görüyorum maksimum.

1604171731737.png


İşlemciler güzel ama ekran kartları soba misali. :)

Hayır soba misali falan değil. İyi bir kasa ve iyi bir model olması çok önemli. 65 Dereceyi çok nadir görüyorum artık. Havalardan dolayı mıdır bilemem ama hadi 70 derece olsun. Direkt AMD ekran kartı ısınıyor demek yanlış olur. ASUS ile Sapphire'i kıyaslamak gibi bir şey.
 
Türkiye'de millet gidip kasadaki her şeyi dip dibe hava almayacak şekilde dizdiği, kasayı da masanın arkasında dip köşede hava almayan yere koyduğu için.

Çok güzel dediniz. Kasa içi kablolamayı yapamıyor, kasayı doğru düzgün konumlandıramıyorsa bu onun problemi, kullandığı parçanın üreticisinin değil.
 
RX 5300M kullanıyorum PUBG Steam'da Ultra ayarda en fazla 61 dereceyi gördüm üstelik dibimde kalorifer olmasına rağmen. Onun üstü sıcaklık yok.
Ben 5xx modellerinden bahsediyordum. Hiç 5xxx modellerinden kullanmadım zaten onlar hakkında yorum yapmam doğru olmaz.
 
RX 5300M kullanıyorum PUBG Steam'da Ultra ayarda en fazla 61 dereceyi gördüm üstelik dibimde kalorifer olmasına rağmen. Onun üstü sıcaklık yok.

RX570 Armor OC 8G kullanıyorum fan ayarlarını aşırıya kaçmadan yükselttim. Üst düzey oyunlarda 54 dereceyi geçmiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı