Neden AMD ısınıyor algısı var?

KatliyeN

Picopat
Katılım
11 Eylül 2020
Mesajlar
386
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Benim işlemcim bu şekilde Ryzen 5 2600 CS:GO ölüm maçı oynarken maks 40 derece gördü az önce 20 dk civarı oynadım boşta ise 25 derece gördüğünüz gibi. Fakat her yerde saçma sapan AMD Ryzen ısınıyor iddiaları gezmeye devam ediyor. Bunun sebebi nedir?
Not: CPU fanım Snowman M400.
 

Dosya Ekleri

  • amd çok ısınıyor.jpg
    amd çok ısınıyor.jpg
    83,1 KB · Görüntüleme: 300
Benim kullandığım modelde ısınma sorunu var sanırım. Yük altında 103 dereceyi görüyor.

Ryzen 5 3600.

Ryzen 5 3600'ün sınırı 95 derece diye biliyorum geçerse kapanması lazım. R5 3600'ün stock soğutucusu yetmiyor (kendim de kullanıyorum) ancak 103 olması pek normal değil belki program yanlış gösteriyor olabilir benim başıma gelmişti, Ryzen Master'dan bakmanı öneririm sıcaklığa ayrıca CPB kapamak da doğru bir tercih olur.
 
Ryzen 5 3600x kullanıyorum. Eski işlemcim olan a10 7890k nın wraith fanı ile birlikte. Ryzen 5 3600x in yanında gelen fandan çok daha iyi bir fan eskisi o yüzden onu taktım. 4 ısı borulu falan. Ps3 emulator ile god of war 3 oynuyorum. Bu işlemciye ciddi yük bindiriyor. 73 derece gördü en fazla. Boştayken 50 derecelerde. Kendi fanını takmış olsam yüksek olurdu kesin. İşlemci boştayken 3,5-4 ghz civarında geziniyor çoğunlukla.
 
Ünlü bir düşünürün şöyle bir sözü vardı: Önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur. İnsanların çoğu AMD'ye hep ön yargı ile yaklaştıklarından oluyor bence.
 
Artık söyleyen yok 1 2 tane bu konuda hiç bilgisi olmadığı halde "abi AMD ısınıyor" diyorlar ancak zaten AMD'nin rekabete öne geçmesi be teknolojik olarak zaten Intel'den önde olması gercekleri gösteriyor.
 
Yıllardan beri böyle söylenir. AMD alma Intel al. AMD çok ısınır, çabuk bozulur diye çok fazla söylendiler. Ama tabii ki de öyle değil. AMD en az Intel kadar kaliteli bir marka.
Uzun zamandır Intel öneren birisini görmedim. Ama harbiden AMD ısınıyordu. Arkadaşımın evinde R3600X vardı ve maşallah boşta bile 50C oluyordu. Intel fanboyu değilim , Intel'inde. İkisinede saygım büyük, yaptıkları işleri güzel yapıyorlar bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı