Neden Arcolinux?

Dengesiz Kokarca

Hectopat
Katılım
18 Şubat 2020
Mesajlar
4.681
Makaleler
7
Çözümler
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Öncelikle biliyorsunuz bu dağıtım benim favori dağıtımım. Peki neden Arch tabanı? Çünkü Arch tabanı zengin ve derin. Ancak AUR'daki her yazılımı yüklemeyin. Popülerliği yüksek yazılımları yükleyin. Yaptığım şahsi testlerde "Pacman" "Apt"den daha hızlı idi. Hızlı olması da gerekiyor o kadar güncelleme yaptıktan sonra. Arcoyu "Erik Dubois" ve ekibi geliştiriyor. Amacı insanlara sadece Linux kullandırmak değil aynı zamanda öğretmek. Her ne kadar web sitelerinin karışık olduğundan yakınılsa da Arco denenmeye değer bir dağıtım. Stabilite arayanlar LTS kernelini kullanabilir. Hafiflik arayanlar Arcolinux B kullanabilir. Öğrenmek isteyenler ArcolinuxD kullanabilir. Her şey yüklü olsun diyenler normal Arcolinux kullanabilir. Bilmeyenler için söyleyeyim ben eskiden "Manjaro"ya sevdalıydım. Bu sevda "Arcolinux'u" ben öğrenince değişti. Bu arada tercihiniz istediğiniz dağıtım olabilir. İster şu olur ister bu fakat Arcolinux'u denememek bence büyük bir eksikliktir. Sanal makine için bile olsa deneyiniz.
1. Video(İngilizce) Bu kanal size Arcolinux'u denemenizi öneriyor nedenleri;
1- Arconun pencere yöneticilerine özel sürümleri var.
2- ArcolinuxB'de yüklenecek uygulamalar kutulara tik atılarak seçilir.

Latte Dock ile 2.png


LXQT-Latte.png


LXDE3.png
 
Kurulumda dediğim yerde kalmasaydı Arch tabanlı olarak Manjaro kuracaktım fakat hata verdiği için kuramadım, Arco'da böyle bir sorun yaşar mıyım ?
Win32 Disk Imager ile kurun hata vermiyor. Ben onunla kurdum Manjora'yı.
SH256 testi yaptım doğru ama Rufus ile yazdırdığımda çalışmadı. Bende Win32 Disk Imager ile kurdum gayet başarılı bir şekilde çalıştır ve kurdum.
 
Aslında tam olarak hata değil fakat kurulumda %95 ve %93 kısımlarında ''Misc postinstall configuration'' kısmında kalıyor ve hiç bir türlü ilerlemiyor.
 
Bunları denedim pacman komudu ile bir güncelleme yapıyor fakat o da bir yerde hata veriyor, o yüzden Xubuntu kurdum fakat iso dosyası hâla duruyor, yeniden deneyeceğim.
 
Bunları denedim pacman komudu ile bir güncelleme yapıyor fakat o da bir yerde hata veriyor, o yüzden Xubuntu kurdum fakat iso dosyası hâla duruyor, yeniden deneyeceğim.
Kankam, nasıl denedin ?
Kurulum başlamadan önce mi yoksa yüzde 93 kaldığı kısımda mı ?
 
Kankam, nasıl denedin ?
Kurulum başlamadan önce mi yoksa yüzde 93 kaldığı kısımda mı ?
Normal bir şekilde arayüze ulaştım ve ''Install Manjaro'' kısmına tıklayıp kurmaya başladı, ondan sonra ise dediğim yerde takıldı ve bu XFCE sürümünde oldu, sonra ise bir de LXDE ile deneyeyim dedim ve onda da aynı kısımda takıldı.
 
Normal bir şekilde arayüze ulaştım ve "Install Manjaro" kısmına tıklayıp kurmaya başladı, ondan sonra ise dediğim yerde takıldı ve bu XFCE sürümünde oldu, sonra ise bir de LXDE ile deneyeyim dedim ve onda da aynı kısımda takıldı.

Bir de sisteminiz eski falan mı? Ben 32 Bit Linux sürümlerini, minibookuma bir türlü kuramıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı