Neden CS:GO Türkiye Sunucusu Yok?

lol'de Türkiye sunucusu varda 20pingle mi oynuyoruz sanki. Fiber kullanırken en düşük 47 gördüm ilk bağlattığımda sonra 60 dı genelde. Şuan taşındığım ve taahüdüm bitmediği için adsl'e mahkumum ayda bir ARAM atıp çıkarım onada 80 pinge şükreder hale geldim. Ve bu sefil internete 75 lira veriyorum bu ülkede içinde internet olan hiçbirşey sağlıklı değil hele ttnetliyseniz, sunucuya falan güvenmeyin.

Türkiye'de sunucu açma ihtiyacı yok ki. Eğer bizim int altyapımız düzgün olsa 50 ping sabit oynayacağız. Adsl kullandığımızdan dolayı 80+ ping alıyoruz. Fiber int kullanırken pc den indirme yaparken 50 ping alıyorum, adsl ile boşta indirme yapmadan 80+ bide indirme yaparsam 150+ bu yüzden Türkiye'de sunucu açmıyorlar aslında gerek yok. Sorun bizim altyapılarda. Ayriyeten TR sunucu açsalar veletlerden küfredenlerden oyun bir daha oynanmaz. Bu olay bir tek Türkiye için geçerli bi durum değil Polonyalısı da Rusunda da vb hepsinde böyle itici gereksiz insan tipleri var sadece Türkiye'de daha fazla.

Ben 40 ping ile oynuyorum normalde. Bende Türk sunucularının açılmasına karşıyım çünkü gerçekten yenilmeye tahammül edemeyen bir ülkeyiz yenilince de çocuk gibi kaç yaşında adamlar küfrediyor ki çocukları katmıyorum dahi. Şu an oyun güzel, dokunmasınlar.

Ben 40 ping ile oynuyorum normalde. Bende Türk sunucularının açılmasına karşıyım çünkü gerçekten yenilmeye tahammül edemeyen bir ülkeyiz yenilince de çocuk gibi kaç yaşında adamlar küfrediyor ki çocukları katmıyorum dahi. Şu an oyun güzel, dokunmasınlar.
Hangi internet sağlayıcısını kullanıyorsun ve oyuna bağlandığın şehir neresi?

Türkiye'ye neden ayrı bir özellik tanınsın anlamadım. Tamam ben de isterim ancak çok zor. İstediğin zaman oyuncu bulamazsın. Onun yerine hep Türklerle oynamak istiyorsan CS:GO'ya gelen yeni özellikle Türk Steam gruplarından 5 kişi bulup girebilirsin. Ben 2-3 eldir öyle girdim ve 16-2, 16-3 gibi farklı kazandım. Çok iyi bir özellik olmuş. Yabancılarla anlaşamıyorum o yüzden tek girince hep yeniliyordum.

Ettiğin küfürler yada yaş grubu hiç bir oyun firmasının umrunda olmaz firma paraya bakar. Sorunun cevabı ise Türkiyede altyapı Türktelekoma ait ve firmalar kullanırken para ödemek zorundalar Valve sunucularını sadece Türkiye odaklı açamayacağı için gerek duymuyor. Eğer sunucu açarsa Valve yurtdışına çıkacak olan veri için Türktelekoma ücret ödemek zorunda kalacak. Neden rusya ve almanyada çok sunucu var dersenizde o ülkelerde teşvik bile oluyor sunucu eklenecek ise. Çözüm ise kanunda değişiklik yapılması gerekiyor teşvik ve altyapı devletin elinden alınmalı ve özelleştirilip rekabet ortamı sağlanmalı, eğer altyapı sağlam olursa ilk düşünecekleri yerlerden biri Türkiye olacaktır çünkü corafya olarak dünyanın 2 taraflı ticaretinin ortasındayız batı ve doğu batıdan çin e yapılan bir altyapı bizi çok büyük bir pazara dönüştürecektir.

Ortalama İnternet Hızı Ülkelere Göre (Veriler 2017 Günceldir)
Türkiye (Ortalama internet hızı 6.2 Mbps)
Rusya (Ortalama internet hızı 10.2 Mbps)
Almanya (Ortalama internet hızı 11.5 Mbps)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı