Neden Debian Kullanmıyorsunuz?

Arch'ın kurulumu biraz zor olduğu için ona yöneldim aslında. Arch'ı kurmayı denedim ancak kafam oldukça karışınca vazgeçtim. Yalnız Linux'un Windows'tan çok farkı ne anlayamıyorum hala daha. Bir çok yeri basitleştiriyor ancak hala daha bazı yerlerde eksiğim gibi hissediyorum.

Linux tek başına bir çekirdek ve çok kişiselleştirilebilir. Her şey etrafına inşa edilebiliyor. Oyun hamuru gibi. Windows ise son kullanıcıya yönelik out-of-box deneyimi hedefleyen bütün bir paket.

Bu akşam canınız sıkılmış sanırım. Netflix'de neden yeni bir film açıp akşamınızı renkli bir hale getirmiyorsunuz?

Bu akşam canınız sıkılmış sanırım. Netflix'de neden yeni bir film açıp akşamınızı renkli bir hale getirmiyorsunuz?

Bazı insanlar tartışıp bilgi alışverişi yapmayı sevmiyor belli ki. Bildiğini okumaya devam et. Cahillerden bir farkın kalmayana kadar böyle davranabilirsin.

Bazı insanlar tartışıp bilgi alışverişi yapmayı sevmiyor belli ki. Bildiğini okumaya devam et. Cahillerden bir farkın kalmayana kadar böyle davranabilirsin.
Amaç gerçek bilgi alışverişi değil de muhalefet olmak için, söz söylemek için tartışmaksa varsın olsun cahil olayım. Arch'ın kendi sunduğu AUR'la iki kişinin(?) yaptığı sistem eş sayılıyorsa varsın olsun cahil olayım. Dördüncüyü de tekrarlamayacağım.

Bu akşamınızı renklendirmek için izlemediyseniz Manifest dizisine bakabilirsiniz. Tatilden dönen bir ailenin de bulunduğu Amerika'ya dönecek bir uçak MH370'e benzer bir olay yaşıyor, türbilans falan derken her şey uçak içinde sıradan gidiyor ama yere indiklerinde öğreniyorlar ki aradan 5 yıl geçmiş ve uçağın içindekiler de garip garip güçlere sahip oluyor. Sürükleyici bence.

Konuyu okuyordum, bilmediğinizi düşünerek alternatiflerini yazdım. Siz de hala uyguladıkları yöntemlerin AUR ile aynı olmadığını savunuyorsunuz, ben kanıt göremiyorum. Ben sakinim zaten yeterince, fakat belli ki siz bana karşı değilsiniz.

Kullanmayı çok istediğim ancak uygulama ve codecs kurarken muazzam derecede uğraştırıp beni üzdüğünden. Doğrusu Linux sistemlere hala alışkın değilim öğrenme aşamasındayım. Biraz daha zamanla Linux kullanmaya alışsam sanırsam kolayca problemlerimi çözebilirim ama o zamana kadar Debian benim için yasaklı bölge. (deyip laptopa Debian kuruyorum)

Son düzenleme:
Kullanmayı çok istediğim ancak uygulama ve codecs kurarken muazzam derecede uğraştırıp beni üzdüğünden. Doğrusu Linux sistemlere hala alışkın değilim öğrenme aşamasındayım.

Doğru diyebilirim. Codecler için çoğu şeyi kaplayan Ubuntu'daki gibi bir metapackage yok.
Ben codec tarafında VLC kurduğumdan beri herhangi bir sorun yaşamadım, genellikle de çoğu kişi codec kurmadan devam ediyor.
Uygulamalar için de MPR veya Pacstall kullanılabilir. Pacstall'ı Debian'da önermiyorum pek, bozduğu olabiliyor.
Flatpak'e de alışmanızı öneririm bu arada, bence gayet güzel bir alternatif. Native olarak uygulama aramak yerine direkt flatpak install diyerek kurmak.

Ek olarak kali'nin repolarını ekleyebilirsiniz, nadir de olsa belki istediğiniz uygulamalar çıkabilir. Güzel repoları var.

Küçüklüğümden beri süregelen bir alışkanlık. Benim ilk kullandığım işletim sistemi XP idi ve o zamandan beri Windows kullandım. Windows XP, 7, 8, 8.1, 10, 11 hepsini kullandım. O yüzden Windows dışında bir şeye alışmak zor geliyor. Bir de Terminal hadisesi var. Onu kullanmayı bilsek iş bitiyor zaten ama ona alışmak bayağı zor geldi.

Biz Linux ile mi basladik saniyorsun? Herkes saydigin isletim sistemlerini kullandi.

Tekrar Debian kurdum laptopa, biraz daha gayret ederek çözebilirim sorunları. Daha Linux için newbie olduğumdan repoları araştırmam gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…