Daha fazla
Üçüncü kez anlatmayacağım. Aynen işte o "official" olayı. Tabii sizdeki kabul ve anlam mekanizması "işine gelince" şeklinde çalıştığından üzerine gitmeye gerek yok.
Mint her şeyi kolaylaştıran bir dağıtım. Güncelleme yöneticisi, kapsamlı grafik ayar uygulaması, kendi uygulama havuzlarına taşıdıkları Timeshift gibi uygulamalar ve Cinnamon ile çok güçlü bir paket. Ama dediğimiz yere çıkıyoruz: Debian gibi heyecan katacak pek bir şey yok. "Just works." kafasında kutudan çıkmış(out-of-box) bir deneyim sunuyor.
EndeavourOS'da çok değişikliliğe gidilmemiş bir Arch forku. Hatta en güzel Arch forklarından birisi olabilir. Manjaro'dan falan daha iyi yönetildiğini ve kullananların da memnun olduğunu gerek Sosyal, Gerek Reddit vs. görebiliyorum. Tercih edilebilir eğer macera arıyorsanız.
Arch'ın kurulumu biraz zor olduğu için ona yöneldim aslında. Arch'ı kurmayı denedim ancak kafam oldukça karışınca vazgeçtim. Yalnız Linux'un Windows'tan çok farkı ne anlayamıyorum hala daha. Bir çok yeri basitleştiriyor ancak hala daha bazı yerlerde eksiğim gibi hissediyorum.