Neden derslerinize çalışmak yerine programlama öğrenmek için uğraşıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam herkesin kafasında şu var ''Üniversiteyi kazansam da bir şey olamayacağım ama yazılım öğrenirsem bir yerlere gelebilirim.''.
Kazandığın üniversitede öğrenirsin yazılımı, bir şey olursun.

Bende onu düşünüyorum. Zaten üniversitede bunun eğitim verilmiyor mu hadi geçtim, kendi derslerini neden tehlikeye atıyorsun? Sürü psikolojisi örneği.

Python'dan başlayacaksınız zaten. Öğren bence. Bölümün nedir?
Okul varken aptallık yapıp python çalışmadığım için yarım yamalak öğrendim dili yaz tatilinde ise tamamen öğrenecektim ama iş için falan gereksiz dedi bir çok kişi bende bunları duyunca bu sene öğretilecek olan dile odaklanmaya karar verdim ama hata mı yapıyorum çözemedim.
Düşündüğüm bölüm: Nesne tabanlı programlama.

Çünkü, Türkiye'de üniversite okumak insana bir iş veya meslek kazandırmaz. Kaç mezun üniversitede okuduğu alanda çalışıyor?

Haklısınız, ama bir uçak mühendisi, makine mühendisi elini sallasa ülkede iş bulur.

Çünkü, Türkiye'de üniversite okumak insana bir iş veya meslek kazandırmaz.
Nerede ve nasıl okuduğuna bağlı. Şırnak'ta okey oynayarak mezun olursan evet, haklısın. İTÜ'de projelere katılıp kendini göstererek okursan iş teklifleri sana gelir. Şirketlere dolu adam lazım, Türkiye'de de dolu adam nadir olduğu için erkenden kapıyorlar.

Ayrıca artık kasiyer alırken bile üniversite diploması soruyorlar adam elemek için.

Tabii şunu da fark etmek gerekiyor herkes yapıyor ben de yapayım dersen bir süre sonra o sürünün işsizler kısmına katılman kaçınılmaz olur. Senden daha yetenekliler, becerikliler, iş hayatına seni ezmeye çalışacak rakiplerin her zaman olacak. Yaşına göre 5-10 sene sonrasını düşünüyorsun. Neyi seviyorsan, neye becerin varsa ona yönelmen lazım. İşsiz Üniversite mezunlarına bir bak çoğu sırf meslek için girmiş ne zekası ne de yeteneği yeterli. Şimdi baraj puanları düşürüldü yine o sürüye katılan çok fazla kişi olacak. Yazılıma yeteneğin varsa aç kalmazsın, çöpçülüğe yeteneğin varsa da aç kalmazsın. Tuttuğunu koparabiliyorsan her meslekte ekmek yersin, böyle de bakmak lazım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…