Neden derslerinize çalışmak yerine programlama öğrenmek için uğraşıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okul varken aptallık yapıp python çalışmadığım için yarım yamalak öğrendim dili yaz tatilinde ise tamamen öğrenecektim ama iş için falan gereksiz dedi bir çok kişi bende bunları duyunca bu sene öğretilecek olan dile odaklanmaya karar verdim ama hata mı yapıyorum çözemedim.
Düşündüğüm bölüm: Nesne tabanlı programlama.
Ben olsam öğrenirim. En azından bir yerde işe girerken Python'da biliyorum dersin.

Bende onu düşünüyorum. Zaten üniversitede bunun eğitim verilmiyor mu hadi geçtim, kendi derslerini neden tehlikeye atıyorsun? Sürü psikolojisi örneği.

Üniversitede yazılım bölümünde ilk önce temel şeyler sonrada öğrencilere öğrenmeyi öğretirler. Belirli bir konuyu falan değil.

Çünkü hala eğitim kurumlarının bir şey katabileceğine inanıyorlar maalesef. Okulların geçmişte kaldığını ancak ders görmeye başladıklarında anlayacaklar ve Youtube'daki değerli eğitmenlerden ücretsiz ders videoları izleyecekler. Youtube'daki eğitmenler de verdikleri eğitimin maddi karşılığını tam olarak alamayacaklar.

Nerede ve nasıl okuduğuna bağlı. Şırnak'ta okey oynayarak mezun olursan evet, haklısın. İTÜ'de projelere katılıp kendini göstererek okursan iş teklifleri sana gelir. Şirketlere dolu adam lazım, Türkiye'de de dolu adam nadir olduğu için erkenden kapıyorlar.

Ayrıca artık kasiyer alırken bile üniversite diploması soruyorlar adam elemek için.

İTÜ okumak için günde en az 10 saat çalışmak lazım.

Bence doğru olmayan bir düşünce. "üniversite elde etmek" tek başına bir şey ifade etmediği gibi artık günümüzde de yeterli değil. Eğer kişinin merakı ve yeteneği, kavrayabilmesi ve bunun gibi durumlarda geliştirebiliyorsa, kendisi için, mesleğine, iş hayatına atılım sürecini önceden oluşturabilir. Keza bizler neden okuyoruz ne amaçla diye birçok sorunun muhatabı aslında cevabını verdiğimiz yine bizler olmuyor muyuz? Böylesi bir zamanda hele ki, üniversite okumak artık bir liseyi (önceden öğretmen olunurdu) bitirmekle eş değer. Ve iyi bir bölüm ve iyi üniversiteden hakkıyla mezun olmuyorsanız çabalarınız nafile. Kısacası Üniversiteler akademik olarak birşey katmıyor maalesef. (Çok azı ve belli bölümlerde istisna olabilir. Bunu konuşmaya gerek yok zaten)

Nerede ve nasıl okuduğuna bağlı. Şırnak'ta okey oynayarak mezun olursan evet, haklısın. İTÜ'de projelere katılıp kendini göstererek okursan iş teklifleri sana gelir. Şirketlere dolu adam lazım, Türkiye'de de dolu adam nadir olduğu için erkenden kapıyorlar.

Ayrıca artık kasiyer alırken bile üniversite diploması soruyorlar adam elemek için.

Evet, üniversite ortamı önemli tabii.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı