Neden Dizüstü Alınmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1. Bir parçada ısınma olursa diğerine de sıçrar.
2. Verdiğin paraya alacağın performansa kesinlikle değmez.
3. Çoğunda ekran kartı değişmez ve çözünürlük 1366x768'dir.
4. Ekran çok küçük olduğu için monitör almanız gerek.

İllaki alacaksanız mutlaka bir kasanız olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynen diğer konuda da bahsettim hocam kızmaya ne gerek var :(

Ne diyorsun yav? Sanki bin lira verip de oyun oynamak için çabalayan insan var. Yok öyle bir şey arkadaşım. Ben de yıllardır masaüstü kullanıyorum. Şu an ise laptopa büyük miktarda ihtiyacım var. İhtiyaç meselesi.

Ben objektif bir şekilde yaşadığim sıkintıları yazdım sadece eksilerini değil artılarınıda başka bir konuda yazdım siz ise hakaret etmişim ve teknoloji özürlüymüşüm gibi cevap verdiniz.

Son düzenleme:
1- Alıyorsun bir soğutucu kalitelisinden halloluyor.
2- 2.300 TL'ye 660M'li sistem aldım ve kesinlikle değdi.
3- 1920x1080 çözünürlüğü var.
4- Laptopu evde kullanana bir kullanıcı için geçerli bu

Sonuç olarak masaüstü mü dizüstü mü diye sorarsan ben masaüstü derim, daha rahat daha ferah. Ama bir yazılımcı veya bir öğrenci olarak laptop çok daha mobil geliyor bana.

Konuyu kapatmazsam adresi bulup beni dövcekler. İhtiyacın varsa tabi al ona lafım yok diğer konuda da bahsettim. Ben karışamam sadece benim yaşadıgım sıkintılardan ve upgrade edilemeyen laptoplardan şikayet ettim. Teknoloji özürlüymüşüm gibi davrandınız. :((((

Aynen diğer konuda bundan bahsettim ama gel de anlat.
Diğer konuyu 20:13 saatlerinde açmışsın gözümden kaçmadı sanma :)

Tamam söylediklerinde genel anlamda gerçekten haklısın ancak konu başlığı yanlış algı yaratıyor.
Bizim Sosyal'de kimse yanlış anlaşılmaya neden olacak cümlelere izin vermez kolay kolay, tepkinin sebebi odur :)

"Rapor Et" butonunu kullanarak ricada bulunabilirsin yardımcı olurlar. Yinede yalnızca konu başlığı ile de kurtulamıyorsun :) Konu içerisinde "Dizüstü sistem alacaksanız mutlaka bir kasanız olsun" gibi cümleler de var. Arkadaşlar haksız değiller kızmakta :)

Masaüstüler her zaman donanımsal olarak güçlüdür. Laptop alınmaması gereken durumlardan biri de parça değişimi yapmak kısıtlı. Isınma sorununa birçok alternatif var o yüzden masaüstüler yine bir adım önde.
Tabi en başta kişiye ve ihtiyaca özel alınır ancak devamlı bir yerden bir yere gitme ihtiyacı olmayan biri ne olursa olsun laptop almamalı.
Laptop'un sadece taşıma kolaylığı var ve bu yüzden donanımsal olarak micro olarak küçültülüp taşıma kolaylığı sağlanması için platform çıkarıldı zaten.
Laptop alınmaması gereken çok şey söylenir ama birkaç tane daha söyleyeyim. Laptop bir arıza olduğunda açma sıkıntı parçalara zarar verme imkanı var zamansal olarak daha uzun sürede montaj/demontaj yapılır.
Parça arızalandığında bulma sıkıntısı (temel bileşenler dışında), donanımsal temel bileşenlerden örneğin işlemci sorunlu laptop anakartlarında çok çok kısıtlı CPU destekleri mevcut ve laptop CPU bulması zaten çok zor.
Yine dezavantaşlarından biri masaüstülere göre toplam fiyatı donanımsal denklemde daha pahalıya geliyor.
________
Gelelim laptop kullanmanın bazı avantajlarına, laptop yukarıda da dediğim gibi taşıma kolaylığı var.
Dizinizi ısıtmak için kullanılabilir :)
Telefon şarjınız bittiğinde laptop bataryasıyla gittiğiniz yerde powerbank gibi kullanabilirsiniz.
Avantajlarında aklıma gelen bunlar.

Farklarına gelirsek parçalar daha küçük ve yer kaplama sıkıntısı yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı