Neden Dizüstü Alınmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1. Bir parçada ısınma olursa diğerine de sıçrar.
2. Verdiğin paraya alacağın performansa kesinlikle değmez.
3. Çoğunda ekran kartı değişmez ve çözünürlük 1366x768'dir.
4. Ekran çok küçük olduğu için monitör almanız gerek.

İllaki alacaksanız mutlaka bir kasanız olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Adam fikrini beyan etmiş, çok karşı çıkılmış. Kutuplaşma her yerde kendini belli ediyor. En küçük fikre saygı yok gibi geliyor.

1. Bir parçada ısınma olursa diğerine de sıçrar.
2. Verdiğin paraya alacağın performansa kesinlikle değmez.
3. Çoğunda ekran kartı değişmez ve çözünürlük 1366x768'dir.
4. Ekran çok küçük olduğu için monitör almanız gerek.

İllaki alacaksanız mutlaka bir kasanız olsun.
Malesef ki bu sözlerin az bilgili veya ön yargılı birisi tarafından yazıldığını söylemem gerek. :(
Öncelikle ısınma konusuna değinelim. Bahsettiğiniz aşırı ısınma ve sıçrama olayları oyun bilgisayarı olmayıp kendisinin ayarında olmayan oyunları açmaya çalışan bilgisayarlar da olur, oyun bilgisayarların da ise genellikle ve çoğunlukla özel soğutma sistemi ve soğuk çalışmaya elverişli kasa bulundurulduğundan bu gibi durumlar söz konusu olmaz.
Çözünürlük konusunda yazdıklarınıza bakarsak daha önce oyun temelli bir dizüstü bilgisayar kullanmadığınız bariz. Nispeten eski yapım olan oyun temelli dizüstülerde 1366x768 çözünürlük olması, orta seviye bir ekran kartı ile tüm oyunları açmaya yönelik birşeydir. Yeni sistemler de ise FHD çözünürlük dışında oyun sistemi bulmanız pek zor.
Ekran boyutu ise kişiye göre değişebilecek bir durum, sürekli olarak monitör kullandığınızdan dolayı dizüstü ekranlarının sistemleri hakkında pek bilginiz yok yüksek ihtimalle, durum düşündüğünüz gibi işlemiyor.

Yeni nesil bilgisayarlarda bu yukardaki sıkıntılar yaşanmayabilir fakat hala teknosa gibi yerlerde insanları oyun bilgisayarı diye 2000 tlye eski nesil bilgisayarları sayıyorlar
Bilgi konusuna gelirsek ben bunları tecrübelerime göre yazdım 3-4 yıl önce oyun odaklı bir pc almıştım o zamanlar iyidi fakat eskimeye başladı arkadaşlarım 6 senelik sistemlerini yeniledi ve en son oyunları açtı bense yukardaki sorunlarla uğraştım. Önyargım o yüzdendir. Yeni nesilde bu sorunlar giderilmiş olabilir ihtiyacın olabilir alırsın tamam fakat hala 2000 tl altı oyun bilgisayarı olarak satılan bilgisayrları alan kişiler bunla karşılaşıyor.

Bir fikir beyan ettim diye bu kadar tepki geliyorsa bu başlık silinsin senin paran vardır kaliteli alırsın veya ihtiyacın vardır alırsın onun dışında bütçen yoksa 2000 tl ye oyun bilgisayarı almak istiyorsan masaüstü al. Konuyu silin modlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı