Neden et yeriz?

Vegan piyasası günümüz et piyasasından daha vahim. Vegan yiyeceği diye sebzelerle karıştırılmış birtakım yiyecekleri etten daha pahalıya satan yerler var. Et pahalı bilmem ne diyen birtakım kişiler bir tabaktaki salataya 50 TL verebiliyor. Sözde Dünya'yı kurtarıyorlar bu kafayla.
Hocam şöyle ki sera gazlarının en büyük sebeblerinden biri sığırlardır. Fastfood'un yayılması ile birlikte sığır sayısında da artış oluyor. Sadece Amerika'da yıllık 1.5 milyar sığır var.(1.bölüm)
 
Son düzenleme:
Gayet mantıklı bir cevap vermiş arkadaş, bir et ile aynı derecede yararlı olan sentetik bir gıda üretilirse neden öldürelim hayvanları, öldürmeyiz. O zamana kadar bana vegan ol demeyin :).

Yağ, protein, karbonhidrat vitamin ve mineral. Bunlar etten alabileceklerin, alamayacağın tek şey C vitamini, onu da turunçgillerden alabilirsin. Et sebze ve meyvelere göre daha hızlı vücuda katılır. Örnek olarak etteki demir ıspanaktan çok daha hızlı etki eder. Bu nedenle spor yapanlar et yerler. Yine bir örnek balık. Omega 3 alabileceğin en sağlam ve yegane kaynaktır kendisi.
 
Besin zinciri. Biz hayvanları yemeseydik eğer birbirimizi yerdik, ve sonumuz gelirdi. Ayrıca her insan et yemeden yaşayabilir diye bir şey yok. Tek böbrek birisi olarak düzenli olarak et tüketmem gerekiyor.

Öncelikle geçmiş olsun, et yemesseniz çok mu hasar görüyorsunuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet mantıklı bir cevap vermiş arkadaş, bir et ile aynı derecede yararlı olan sentetik bir gıda üretilirse neden öldürelim hayvanları, öldürmeyiz. O zamana kadar bana vegan ol demeyin :).
Sonuçta yemedende yaşayabiliriz?Emin olun insan bile yemenin faydaları vardır.
 
Hocam atalarımız protein ihtiyaçlarını soya fasulyesi gibi ürünler tüketerek karşılamıyordu. Önüne ne gelirse onu yiyordu genel olarak da bu et ürünleriydi. Bildiğim kadarıyla avcılık tarım üretiminden daha eski. Başlangıçtaki atalarımızda ilk avlandılar sonradan yetiştirmeyi öğrendiler. Vejetaryenlik bayağı eskilere dayanan bir tercih. Ama şu 100-150 yıldır genel olarak tanındı yaygınlaştı. Neyse biraz uzattım ama evet yaşana biliyor et tüketilmeden fakat atalarımızdan gelen bir alışkanlık mı denir bilmemde bana vejetaryen olmak çok zor geliyor. Vejetaryen olan kişileri taktir ediyorum.
 
Birinin seni tadın güzel olduğu için yediğini düşün?

Tadı güzel diye yemiyoruz sen vegan olarak bir vücut yap görelim, ben vücut yapıp sağlıklı yaşamak istiyorum herkes kürdan mı olmalı? Afiyet olsun bu arada tadım güzelse.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı