Neden et yeriz?

Öncelikle geçmiş olsun, et yemesseniz çok mu hasar görüyorsunuz?
Teşekkür ederim. Örneğin bir ay boyunca hiç et yemedim, bunun sonucunda çalışan tek böbreğim düzgün çalışamamaya başlıyor, başka bir böbrek olmadığı için de böbrek yetmezliği başlıyor. Çok şükür böyle bir şey başıma gelmedi, umarım da gelmez.
 
Tadı güzel diye yemiyoruz sen vegan olarak bir vücut yap görelim, ben vücut yapıp sağlıklı yaşamak istiyorum herkes kürdan mı olmalı? Afiyet olsun bu arada tadım güzelse.
Bir şeyi tadı güzel diye katletmek sana normal geliyorsa vay haline.
 
Bu tarz bir vegan arkadaş aynı konuyu açmıştı gerekli cevaplar verilmişti, merak ediyorum neden tekrar açılıyor?
Ek olarak yaşam belirtilerinin ilk günlerinden günümüze kadar insanlar hayvanlar birbirlerini avlayarak geçirmiştir yaşam fonksiyonlarını, boşuna demiyoruz doğa kanunu diye.
Et, tavuk, veya balık bu gibi ürünler besin ihtiyacıdır.
Acı çekerek öleceksiniz diye birşey yok her ölüm acıdır.
Dışkı olacaksınız mevzusu ayrı ironi bir canlı bir bitkiyi yiyince o bitki de dışkı olacak? Saçma sapan sebepler belirtilmese şaşardım :)
 
Hocam şöyle ki sera gazlarının en büyük sebeblerinden biri sığırlardır. Fastfood'un yayılması ile birlikte sığır sayısında da artış oluyor. Sadece Amerika'da yıllık 1.5 milyar sığır var. (Kaynak geliyor birazdan)
Bu et yemenin kötü olduğunu mu gösteriyor? Ona bakarsan demir çelik ve nükleer enerji gibi alanlar da başını çekiyor. Burada önemli sorun insanların et yemesi mi yoksa hayvancılık endüstrisinin alıp başını götürmesi mi? Bu pek çok konuya bağlanıyor ve tartışma uzar. Yüksek popülasyon, FastFood talebi, dini inanışlar ve nicesi. Etin tüketimi kimi toplumlar tarafından açgözlülükle yapılıyor ki üretimi de aynı şekilde. Bundan yüksek anlamda kazanç sağlanıyor. Kazanç için Güney Amerika'daki ormanlar da katlediliyor, Fabrikalar denizlere atıklarını dökmeye, filtre takmamaya devam ediyor.
Burada asıl bilinçlenilmesi gereken konular dururken ete gelmiş bir anda. Sıra ona da gelecek, et üretim ve tüketimi aşırı fazla ve bunun gereksizlerinden kurtulunmalı. Sırasını bilmiyor ki insanlar, bir anda birinin her gün severek yediği ete laf atarsan onu nasıl ikna edebilirsin?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı