Neden et yeriz?

O zaman hayvanların yavrularını yiyen hem etçil hem otçul canlılar var. Onlar da et yemesin. Ama hayatta kalabilmek için yiyor bizim gibi.
Bence insanoğlu doğadaki hayvanların birbirini yeme döngüsünü durdurmalı.
 
Peki hayvanların bizden üstün varlıklar olduğunu düşün? Bir kişi var diye düşünelim annesi, babası, kendisi yenmeyi bekliyor önce annesi insanlar tarafından yeniliyor, katlediliyor. Affedersin dışkıya dönüşüyor o dışkı o kişinin annesi oluyor sonra kanalizasyona. Aynı şey babası içinde oluyor ne kadar çırpınsa da elinden bir şey gelmiyor ve sıra o kişiye geliyor. Bu kadar işkence çekmesine rağmen kendisini yiyen kişilerden gerekli bir sebep yerine et yiyorum çünkü lezzetli gibi bir şey duyuyor.

Hocam kişisel tercih isteyen yer isteyen yemez. Bana göre ama etsiz bir hayatın tadı olmaz. Bir de doğada besin zinciri diye bir şey var. Hayvanlar eğer birbirini yemezse besin zinciri hasar görür. Ormanlardaki üreticiler tükenir. Yani bu bir döngü kısacası. İnsan da ister istemez bu döngünün bir parçası. Ha et tüketimi azaltılabilir mi? Evet fakat kimse bunun için zorlanmamalı. İsteyen zaten ya azaltıyor ya da tamamen et tüketimini bırakıyor. Bir de şu dışkı muhabbetini uzatmayın bence. Sebze meyve yediğimiz zaman onlar da dışkı üretiyor. Benim bildiğim kadarıyla başka bir boşaltım yöntemi yok :D.
 
Bildiğim kadarıyla insanlar ototrof değil.
Yani kendi besinini kendisi üretemiyor.

O zaman heterotrof oluyor ve enerji almak için diğer canlılardan faydalanıyor.
Bu yüzden insan besin yiyor.

Bu beslenme çeşitlerinden omnivore bize daha faydalı olduğu için insanoğlu omnivore olmayı tercih etmiş.

Eğer herbivore olmak daha mantıklı olsaydı şu ana kadar zaten insanlar omnivore değil herbivore olarak gelişirdi.

Yani kısaca hem etçil hem otçul beslenme bizim için daha ideal olduğu için insanoğlu bu beslenme çeşidini kullanılıyor.

Bu beslenme çeşidini kullandığımız için et yiyoruz. Umarım anlatabilmişimdir.
 
Bir ineğin canını acıtmadan kan alarak ondan et üretiyorlar, sen bu araştırma ekibine katılıp dünyadaki inekleri öldürmeyip et üretmeye başlamayı düşün bi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı