Neden felsefeyle uğraşanların çoğu ateist, deist, agnostik?

Bu arada "Allah'ı kim yarattı?" sorularıyla ilgili şöyle bir video var. Konuya ilginç ve mizahi bir perspektiften bakıyor. Tavsiye ederim, fena değil

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

@450909 Bana kanıtla gel, lafı oraya buraya çevirme. Somut delil sun. Delilin yoksa da uzatma.
Dini konularda somut bir şey sunmanın mümkün olduğunu sanmıyorum. Bunlar inanç ve tamamen kişinin kendi inancına bağlı. Keşke bilimsel bir konu gibi elimizde kanıtlarla tartışabilseydik. Ancak maalesef ki "Allah diyen vantilatör"den başka bir şey yok elimizde(!)

O halde Kuranın doğruluğundan nasıl eminsiniz?

Eski mushaflara bakarak Kur'an'ın değişmediğini doğrulayabiliyoruz. Hadisler için aynısı geçerli değil.

Herifin teki çıkıp kendi menfaati için hadis uydurduğunda bunu kim doğrulayacak?

Kuranı rivayet eden de sahabelerdir, peygamber okuma yazma bilmiyordu.

Kur'an rivayet yoluyla değil, direkt peygamberin yanındaki katiplerce yazılarak aktarılmıştır.

Rivayet bu demektir zaten, Peygamber ağızdan söylüyor, yanındakiler yazıyor. Ya yanındakiler bir şey eklediyse ne olacak?

Koskoca Tanrı'dan vahiy alan adam yazılanları kontrol etmeyecek mi?

Peygamberin öyle bir eşeklik yapacağına inanmıyorum.
Söylediğimi anlayamadınız sanırım.
Kuranın rivayet edilme şekli = Peygamberin söylemesi > Sahabelerin derilere yazması
Hadislerin rivayet şekli = Peygamberin söylemesi > Sahabelerin derilere yazması

Eğer birinciyi mutlak doğru kabul ediyorsanız ikinciyi de etmelisiniz. Çelişki olur yoksa.

Şu konunun başından beri birileri "şunu diyorsan şunu demek zorundasın, bunu demiyorsan böyle diyemezsin" tarzı saçmalıklarla bir şeyleri kanıtlamaya çalışıyor, bundan sıkıldım.

Özetliyorum:

Peygamber Kur'an'a ters bir şey söyleyemez, Kur'an'da olmayan bir hüküm veremez. Bu tür hadislerin tamamı uydurmadır.

Kur'an ile aynı doğrultuda olan hadislere lafım yok, belki gerçektir, belki değildir.

Hüküm içermeyen hadislerin ise zannımca bir değeri yok zaten.

Peygamberin döneminde bizzat kontrol edilerek aktarılan Kur'an ile -çoğu- peygamber öldükten sonra ortaya atılan hadisleri bir tutmanız da anlamsız.

Mezhep ve benzeri oluşumlar Kur'an'da yasaklanmıştır.

Mehdi, deccal, sünnet (tıbbi) ve daha bir ton zırvanın Kur'an'da yer almıyor oluşunu saymıyorum bile. Sünnilik farklı, İslam farklı bir dindir.

Alakası yok biraz İran'ı ve şiileri araştırınız

illa bir kaçı tutar diye kitap yazmak nedir az enpati kurun o zamanla atsanız insanın doğrum aşamalarını ,demirin gökten inmesı ,dağların hareket etmesi ,döndükçe kutuplarda basıklaşma kim 40 yıl düşünmek için dağlara çıkıp zengin yaşayabileceği halde fakir yaşayıp yetim ve öksüz doğduğu halde terbiyeli olup 2.5 milyar insanın inanacağı bir din ortaya atar ?argümanınız saçma. atmış tutmuş 1 tane olur .

Son düzenleme:
İfadeler: RPM
Sen akideni hangi kitabı okudun da aldın kardeş söyle de okumayalım o kitabı. Kendi kafandan mı tayin ediyorsun bunları?

Kendi kafandan mı tayin ediyorsun bunları?

Kur'an'a göre olanı söylüyorum. Derdiniz varsa Allah'a iletirsiniz, benlik bir durum yok.

De ki: "Ben de sizin gibi bir beşerim. Bana vahyolunuyor ki, sizin ilahınız, bir tek ilahtır. Öyleyse doğrudan O'na yönelin ve yalnızca O'ndan bağışlanma dileyin. Müşriklerin vay haline!" Fussilet-6

Peygamber elçi ve davranışları rol model olan kişidir. Fazlası değil. Kural koyamaz, Allah tarafından koyulan kuralı açıklar.

En önemlisi de peygamberin sözleri olduğu iddia edilen ne idüğü belirsiz hadisler, Allah'ın kitabının yanında ikinci bir kaynak olamaz. Allah'ı küçümsemektir bu.

Hadislerinizi alıp başınıza çalın, benim Allah'ın kitabından başka kaynağa ihtiyacım yok.

Kim dedi, "İlla birkaçı tutar diye kitap yazayım." diye. "Bu kadar şey yazsam, illa ki birkaçı tutar." dedim. Önce bi' okuduğunu anla.

Artı olarak, senin İslam Tarihi'nden ya da Kur'an'dan haberin yok galiba? Ya da sen Muhammed'i, İsa Mesih ile karıştırıyorsun.

Acıyı çeken, hiçbir mal varlığı olmayan, kimseye bir fiske bile vurmamış olan İsa Mesih'tir, Muhammed değil.

Muhammed'in, halifelerinin, arkadaşlarının zevk-i sefaları için bir ton ayet var Kur'an'da.. Okumadın galiba.

Dolayısıyla İslam Kur'an'dan ibarettir. Başka bir kaynağa ihtiyaç yoktur. Bu sebeple hadisleri dikkate almıyorum.
Hocam, buna katılmıyorum. Öncesinde ben de "Ya ne gerek var? Nereden bileceğiz hangisi doğru, hangisi yanlış?" diye kabul etmiyordum. Sonra Kur'an'ı okurken bazı yerlerde hadislere ya da başka kaynaklara ihtiyaç duyuyorsun.

Son düzenleme:
İfadeler: RPM
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…