Zaten daha mantıklı. Aralarında 2 saatten fazla ekran süresi var. S23, SoC'si gereği %40 daha verimli ve %35 daha güçlü bir CPU'ya sahip.
%25 daha güçlü GPU ve %60 daha güçlü NPU'ya da sahip.
Ben günde ikinci kez şarj etme ihtiyacını çok nadir duyuyorum, pek de şarj tüketimine dikkat ettiğimi de söyleyemem. 120 Hz açık, Wi-Fi ile mobil veri karışık ve pil tasarrufu kapalı olarak ben sabahtan akşama günü çıkarıyorum. Ek olarak, telefonda da hiç oyun oynamam.
Tabii parası olan en yenisini alsın, illa da S22 iyidir S22 alın diyemem; zira telefonun yoğun kullanım adına pil bakımından nispeten (ki ben amiral gemisi bir telefondan uzun süreler beklemiyorum ama) iç açıcı olmadığı biliniyor. Tabii ufacık telefondan da uzun süreler beklenilmesini hiç anlamıyorum, o ayrı mesele.
Netice olarak hangi telefonu alacağınız iki şeye bağlı, biri cüzdanınızın kabarıklığı diğeri de telefonu kullanım amacınız/tarzınız. Oyun oynamayıp sosyal medyada, forumlarda gezinip video ve film izliyorsanız pil bakımından derdiniz olmaz.
Bir diğer konu da ısınıyor diyen kesim, telefon sadece ağır oyunlarda ısınıyor. Diyeceklerim bu kadar.