Neden Gaming Laptoplarda harici ekran kartını kullanıyoruz?

Hocam bu MUX Switch muhabbeti nedir anlatır mısın kısaca?

BIOS üzerinden dGPU aktif ediyorsun ve dahili ekran kartı kapanıyor masaüstü de dahil olmak üzere tüm görüntüyü harici GPU'dan alıyorsun. Ekstra olarak NVIDIA ayarlarında birçok özellik aktif oluyor ve ekran kartının performansını ayarlayabiliyorsunç.
 
O dediğiniz olmaz. Eğer Pes 13 gibi oyun oynarsanız yani düşük sistem, o zaman sistem haklı olarak hariciyi kullanmak yerine dahili olanı kullanır çünkü düşük oyunlarda o bile iş görüyor. Aslında bu güzel bir şey. Misal siz Tomb Raider oynarken dahili ekran kartında kalmazsınız

Hocam bu Mux Switch muhabbeti nedir anlatır mısın kısaca?

Kısaca dahili grafik birimini iptal edip ekran kartını tamamen kullanmak demek.
 
Gülsem mi, ağlasam mı bilemedim.
Monster Tulpar T7.20.3 Cihazım ve MUX ile sadece Harici ekran kartını kullanıyorum.

Beğenmediğin markanın her laptopunda MUX var..
Birde Her 4gb ekran kartlı laptop "GAMING LAPOTOP" değildir.

Eki Görüntüle 1397479
Aynen, benimki de T5 v20.3 ...
Beğenmiyorlar.
 
Çoğu kişi anlamamış sanırım. İki ekran kartına sahip laptoplarda oyuna girince tabii ki harici ekran kartını kullanıyor. Ama çok az kullanıyor ve FPS aşırı düşüyor. Mesela benim laptopumda MUX yok ve UHD+1650ti ekran kartım var. Oyunlarda 1650ti kullanılıyor ama kullanım seviyesi %30 ve çoğu oyunda 30-40 FPS alıyorum. Tüm oyunlar kasıyor yakındır laptopu parçalayacağım. RX550 ekran kartlı masaüstüne sahip arkadaşım ve kuzenimin FPS benim FPS'imin kat kat fazlası. Ve eğer MUX koymayıp performansı rezalet bir laptop üretecekseniz neden güçlü bir ekran kartı koyup "Gaming laptop" yazıyorsunuz?
 
Son düzenleme:
Hocam dediğim ile ne alakası var? 😃
Her neyse dediğim gibi oyunların çoğu zaten asıl ekran kartını kullanıyor. Kullanmıyor ise ekran kartı yazılımı ile düzeltirsin. Olayı biraz yanlış anladınız gibi geldi bana. 😃

Nasıl aldınïz dediniz de onun için dedim. :d
Çoğu kişi anlamamış sanırım. İki ekran kartına sahip laptoplarda oyuna girince tabii ki harici ekran kartını kullanıyor. Ama çok az kullanıyor ve FPS aşırı düşüyor. Mesela benim laptopumda MUX yok ve UHD+1650 Ti ekran kartım var. Oyunlarda 1650 Ti kullanılıyor ama kullanım seviyesi %30. RX550 ekran kartlı masaüstüne sahip arkadaşım ve kuzenimin FPS benim FPS'imin kat kat fazlası. Ve eğer MUX koymayıp performansı rezalet bir laptop üretecekseniz neden güçlü bir ekran kartı koyup "Gaming laptop" yazıyorsunuz?

Aynen kardeşim. Dediğim tam da bu. Anladın be kardeşim! İşte bu ya. İşte bu!
 
Çoğu kişi anlamamış sanırım. İki ekran kartına sahip laptoplarda oyuna girince tabii ki harici ekran kartını kullanıyor. Ama çok az kullanıyor ve FPS aşırı düşüyor. Mesela benim laptopumda MUX yok ve UHD+1650ti ekran kartım var. Oyunlarda 1650ti kullanılıyor ama kullanım seviyesi %30. RX550 ekran kartlı masaüstüne sahip arkadaşım ve kuzenimin FPS benim FPS'imin kat kat fazlası. Ve eğer MUX koymayıp performansı rezalet bir laptop üretecekseniz neden güçlü bir ekran kartı koyup "Gaming laptop" yazıyorsunuz?

Tam olarak anladım şimdi. Aynı durumları cihazımda da yaşıyorum zaten.
 
Eğer laptopta yüksek seviye bir GPU varsa yüksek ihtimalle MUX Switch de vardır, alt serilerde MUX Switch genelde göremezsiniz. Üreticiye olan maliyetinden dolayı mı yoksa seriler arasında performans farkı oluşmasını sağlayıp daha üst seri laptop aldırmak için mi artık orasını bilemeyeceğim.
 

Geri
Yukarı