Neden her platformda yaşımı belli ederim?

Siz bunu yaşadınız mı? + Şiirlerim nasıl sizce rahatsız edici mi?(imzama da bakın)

• Evet yaşadım

Oy: 6 15,8%
  • Hayır yaşamadım

Oy: 17 44,7%
  • Evet rahatsız edici

Oy: 21 55,3%
  • Hayır güzeller

Oy: 8 21,1%

• Oy verenlerin toplamı
    38
Yaşım 18, ancak bunu genel olarak belli etmem. Hatta forumdaki birçok kişi beni 25-30 arası sanabiliyor.
Kardeşimin arkadaşları ile dahi arkadaşım, yani 7-8 yaşında arkadaşlarım dahi var.
Mesela benim olgunluk beklentilerim genel olarak bana zararı yoksa sorun değil tarzındadır. Haliyle bu kişisel bir görüştür, kişiden kişiye göre olgunluk göstergesi değişebilir.
@SideWinder orada aslında yaş ile alakalı hiçbir vurgu yapmamış, güzel bi' fotoğraf çekmiş ve paylaşmış. (Umarım doğru tahmin ediyorumdur) Yani sizin yorumunuz da biraz alakasız olmuş gibi, inan bana 16 yaşından sonra her yıl üstüne olgunluk ve sorumluluk yükü biniyor.
Şiir yazmak veya anlatmak güzel bir şeydir, sonuçta seviyorsunuzdur. Lakin bu tarz yerine doğa ve insanlar ile alakalı bir şiir yapabilirsiniz. Mesela insanların birçoğunun doğaya karşı nasıl duygusuz olduğunu anlatan güzel bir şiir, inanın bi' kez isteyince gerisi gelecektir. Yaptığın şeylerden de utanma sakın, ancak insanları baz alırken incitmemeye ve örnek vermemeye de dikkat et. Seni yaşınla değil, yaptığın şiirler ile eleştirsinler. En iyisi budur.

Lakin bu tarz yerine doğa ve insanlar ile alakalı bir şiir yapabilirsiniz

Katılıyorum, bu tarz daha çok 14 yaşındaki çocukların yaptığı rap doğaçlamalarına benziyor. Kafiye dahi bulunmadığı için şiir olduğunu bile anlamamıştım.

Yaşımı beli ederim çünkü karşımdaki insan eğer küçük bu falan diyorsa hayatında övmeye değer tek şeyi olarak yaşını görüyordur.
Aslında şöyle, insanlar yaşın küçük olduğun için seni pek kâle almak istemiyordur. Haklılar da. 20-30 küsur yaşında bir insan sırf yaşı senden büyük diye övünmez. Onu 17-18 yaşında ki abilerin yapar.
Ha bu arada şiir yazabilmen için biraz görmüş geçirmiş biri olman lazım. Kendini zorlama abisi.

Şiir kısmından başlayayım. Hece ölçüsü ve kafiye yoksa bana şiir gibi gelmiyor. Şiir olarak nitelendirmiyorum. TOFAŞ'ın araba olmaması gibi. Genelde oturup heceleri saymama ama güzel olanlar sayma ihtiyacı hissettirmiyor zaten.

İlkokulda bir arkadaşım vardı. Senin gibi bir şeyler yazıp şiir yazdım derdi. Hoca da çocuk üzülmesin diye geçiştirip duruyordu. Çocuk futbolla da ilgiliydi, hatta Fenerbahçe altyapısına girmişti. Sonra ne oldu bilmem ama şu an esnaf tipi bir iş yapıyor. Ne düzgün okula gitmiş, ne futbolcu olabilmiş, ne de şiir yazıyor.

Yaşa gelecek olursak konudaki mesajlar gayet haklı. Bunu sen dert etmişsin. Tahminimce çevrendeki (okul, mahalle, akraba) kişilerden bazıları yaşınla dalga geçti/geçiyor. Yaşa bakıp önyargılı olunabilir. Ben de zaman zaman olurum. Ama konusuna göre değişir. Çoğu zaman yaş önemsizdir ama her zaman değil. Ben bu foruma üye olduğumda senin yaşlarındaydım. Kimse de bana bugüne kadar yaşımla ilgili bir şey demedi. Dediyse de hatırlamıyorum. Yaptıklarınla yaşını önemsiz hale getirmelisin.

İleride büyük adam olma kısmına gelecek olursak en basitinden üniversite sınavında bile şöyle yer kazanacağım, böyle "full" çekeceğim diyen çok tanıdığım oldu. Bazılarını düzgün tanırdım belirli bir bekletim vardı. Dedikleri de bu beklentiyi artırdı. Yine de artmamış beklentimi bile karşılayabilen bir kişi bile olmadı. 100'den fazla kişiden bahsediyorum. Bunun dışında şu an aklıma gelse de çeşitli örnekler var. Sana hep başarılı olan kişiler gösterilir. "Ahmet Nazif Zorlu ilkokul mezunu olmasına rağmen buralara gelmiştir, sen de öyle olabilirsin." derler. Ama demezler ki Ahmet Nazif Zorlu gibi yüzlerce adam vardı ve herbiri hala tabiri caizse köpek gibi çalışıp ekmeğini kazanmaya çalışıyor. Kanser olursun, sana kurtulan örnekleri gösterirler. Demezler ki şu kadar kişi de acı içerisinde kıvranarak öldü. Sana bırak, uğraşma demiyrum. Ama o kadar da umutlanma. Her şey güllük gülistanlık değil bu hayatta. İşte yaşın, bunu daha anlayamayacak kadar ufak. O tecrübeyi edinmemişsin. Günün birinde anlarsın.

Dün biraz düşündüm kendimi ifade edemediğime karar verdim şimdi açıklıyorum:
Aşağılamak derken karşımdaki insanın daha sohbete başlamadan yaşımı sorup yanındakine velet geldi demese vs. 2 kere falan oldu bu. (Hayatım boyunca)
Mesela bilgisayarımı değiştirmeden önce GT520M i5 2450M vardı içinde bir tek Minecraft açılıyordu.
Ben de oynuyordum arkadaşlarım velet oyunu diyordu, sonra hyplandı arkadaşım günde 12 saat oynuyor.
Yani bu konu bireysel değil toplumsal önyargılara yönelikti ama ifade edemedim.
Şiir konusunda iki saygı duyduğum Abi/Abla(m) @Motionless IN White @24099 tavsiyelerini dinleyeceğim.
Not: Bazıları bana başarılı olmadığım yönünde dem vurmuş LGS'den 478 puan bekliyorum okul ortalamam 99 :D .
@SideWinder sizinle alakası yok o an aklıma geldi "komik" bir şiirimtrak yazı yazmış bulundum yoksa sizinle alakası yok ben etiketlemedim zaten elinize sağlık yeniden.

Umarım anlatabilmişimdir kendimi sağlıcakla kalın.😘👍😁😊
Aslında şöyle, insanlar yaşın küçük olduğun için seni pek kâle almak istemiyordur. Haklılar da. 20-30 küsur yaşında bir insan sırf yaşı senden büyük diye övünmez. Onu 17-18 yaşında ki abilerin yapar.
Ha bu arada şiir yazabilmen için biraz görmüş geçirmiş biri olman lazım. Kendini zorlama abisi.
Şiirlerde ciddi değilim yazıyorum öylesine belki hatalarımı anlarım , biri söyler diye. Öyle de oldu zaten hece uyumuna dikkat edeceğim , aslında imzamdakinde dikkat etmiştim :D.

@Avolays internet ortamlarında yaşın önemi pek yok. 60'ım desen bile kimse önemsemez. Eğer burada aşağılandığını düşünüyorsan sebebi yaşın değildir. Henüz kimseyi genç diye küçümsemedim, küçümseyene de rastlamadım. 🤣 Hahaha atıyorlar diye böyle düşünüyorsan vazgeç.

Mesela bugün birine 4 GB ekran kartı tüm oyunları Ultra'da oynatır dediği için 🤣
Hahaha attım. Bu onu küçümseğimi göstermez. Sonuçta sadece yazdığı şeye gülüyoruz, kişiye değil.

İki saattir konuya bakıyorum konu bana bakıyor. Cidden hiçbir şey anlamadım. Durduk yere yaşını söylemişsin sonra kendi kendine alınıp kimse yaşınla ilgili bir şey söylememesine rağmen bununla ilgili bir de konu açmışsın.

Zaten bu forumda yaşınla ilgili seni aşağılayacak birileri olduğunu sanmıyorum. Aynı yaştayız, daha önce hiçbir aşağılamaya maruz kalmadım ne bu platformda ne de başka bir platformda. O yüzden boşuna alınganlık yapmışsın, kafana takma.

Gerçi burada yenisin sanırım. Ben de buraya ilk geldiğimde hiç dalga geçilmemesine rağmen yaşımı büyük falan göstermiştim. Hiç gerek yoktu.

Lise 1'e geçtiysen ve müfredat değişmez ise TDE dersinde "Şiirler" gibisinden bir ünite olacak.
Bu ünite de nasıl şiir yazman gerektiğini vb. ögeleri öğreneceksin.
Şiir öyle haydan geldim huya gidiyorum tarzından olursa belli bir kısmın dikkatini çeker ama gerçekleri anlatır ve insanın kalbine dokunacak şekilde yazılırsa o zaman başarı elde edilebilir.

Yaş konusuna gelirsek bizim yaşıtlarımızın çoğunluğu insanların oyunlarını ve geçirdikleri zamanı kötü etkilemek isterler.

Bunu çıkardıkları saçma sesler ve yazdıkları anlamsız yazıları ile mükemmel derecede başarıp görevlerini tamamlarlar. Bu nedenden dolayı genellikle oyunlarda çoğu zaman birisi yaş sorar.

Soran da haklıdır. Düşünsene kim bilir kaç tane edepsizle karşılaştığını? Oda bir yerden sonra ön yargı ile yaklaşıyor.

Daha geçen günlerde sırf arkadaşımı kırmamak için bir oyuna girdim.
Uçakta giderken çocuğun biri edepsiz sesler çıkarmaya başladı. Haliyle rahatsız olduk.
Oyunun adını vermeme gerek yok, önceki cümlemin başında kullandığım kelimeden hangi oyun olduğunu anlamışsınızdır diye umuyorum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, sağlıcakla kal ve terbiyeni kimse için bozma.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı