Neden her yerde erkekler egemen?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Egemen taraf kadınlar olsaydı bunu da sorgulardım çünkü ortada bir fırsat eşitsizliği olduğunu anlamak hiç de zor olmazdı benim açımdan. Sizleri bilemem.

Gelelim şimdiki duruma; kadınların topluma katkı sağlamaya başlamaları toplum yapımımız nedeniyle çok geç oldu. Kadınların ayrı bir pazar olarak görülmesi, kadınların iş gücüne gerçek anlamda katkı sağlamaya başlaması sadece son 70 yılda olan bir durum. Bütün bir yerleşik hayat düzenimiz içinde bu kadar kısa süreli bir toplumsal değişime her millet ayak uyduramadı, bazıları ise buna daha fazla adapte olup kadınlara bu alanda mümkün olduğu kadar fırsat eşitliği sağlamaya yöneldi. Sonuç olarak bunu yapan ülkelerden başarılı yöneticiler, başarılı mühendisler, başarılı bilim insanları çıktı ama bütün bir insan nüfusuna bakarsak hâlâ yeterli düzeyde fırsat eşitliği sağlanmış durumda değil çünkü bu forumda da görülebileceği gibi hâlâ "kadınlar şöyledir, erkekler böyledir" diyen zihniyet çok yaygın.

Kadınlara olması gereken fırsatları verip onları da iş gücüne her anlamda cinsiyetine bakmadan katarsanız İsveç, Danimarka, Norveç, Hollanda, İsviçre, Almanya, Avustralya, Fransa, İngiltere, Japonya oluyorsunuz. Bunu yapmazsanız da... Örneklerden birini görmek için yaşadığınız yere bakın. Cinsiyetlere kafayı takmayıp herkesi birey olarak gören ülkelerle, bizim gibi ülkeler arasındaki fark ortada. Sizler de buna bakarak bu konuda kendi konumunuzu belirleyin derim.

Boş bir feministsiniz. Palavra sıkıyorsunuz.

Katılıyorum.

Kadınların eksikleri söylenince kadınlara hakaret edilmiş olmuyor. Aynı şekilde erkeklerin eksikleri söylenincede hakaret edilmiş olmuyor. Varolanı değiştiremezsin (istisnai durumlar haricinde.) Kadınlar hakkında yapılan en ufak olumsuz yoruma hemen saldırı pozisyonu alıyorsunuz. Biraz daha olgun olsanız iyi olur. Çünkü cidden bu halinizle komik duruma düşüyorsunuz.

Biyolojik olarak kadınlar erkeklerden daha üstün. Sadece östrojen hormonunu bile araştırmanız yeterli. Bu konuda daha nesnel olan nicel çalışmalara yönelmenizi öneririm.
WOMEN tend to have poorer health status and are more frail, but are more resilient and have longer life expectancy than men, according to the authors of a narrative review on frailty, published online today by the Medical Journal of Australia.

Frailty can be defined as a state of increased vulnerability that is associated with adverse health outcomes.
-
KADINLAR daha zayıf sağlık durumuna sahip olma eğilimindedir ve daha zayıftır, ancak bugün Avustralya Tıp Dergisi tarafından çevrimiçi olarak yayınlanan zayıflık üzerine bir anlatı incelemesinin yazarlarına göre, erkeklerden daha dayanıklı ve daha uzun yaşam beklentisinesahiptir.

Kırılganlık, olumsuz sistem durumu sonuçlarıyla ilişkili artan bir güvenlik açığı durumu olarak tanımlanabilir.

Kadınlar daha uzun yaşar ve daha zayıflardır. Biyolojik olarak erkekler ve kadınların farklılıkları vardır. Ben belirli örnekler verdim, her konuda "erkekler daha üstün" demedim. Eşitliği savunmadan önce birkaç bilgiye bakmanızı öneririm, makalenin devamını okumak isterseniz tıklayın.

Saldırı pozisyonu almıyor, savunuyor haklı olarak. Ayrıca günümüzde malum kişinin egemenliğine karşı sen hoşgörülü davranabilir misin ? Ortada haksızlığa karşı ne gibi bir tutum sergilemesini istiyorsun insanların ?

Kadına şiddete hayır derken okulda beni seni döverim ederim diye tehdit eden kızlara ne diyeceğim peki?
O tip kızları ciddiye almana gerek yok. Onlara hafifçe vursan, bir kere saçını çeksen kendini yere atıp çığlık atmaya başlarlar, sonra da seni müdüre şikayet ederler ve okuldan atılırsın.

Lütfen yazar mısınız? Köklü bir devletin yıkılmasının bir veya birkaç kişinin üzerine yıkılması zaten mantıksızdır, onca diğer etken varken. Tek bir kadına bağlı bir diktatörlük -varsa da- ben bilmiyorum.

Kesinlikle katılıyorum. Şuan ekonomi kötü diyenlerin %90'u sosyal medyada gördükleri şeyler yüzünden. Ekonomi kötü değil demiyorum kötü ama neden kötü? Bunu sorduğun zaman dolar 13 oldu diyorlar. Doların 13 olması ekonomimizi nasıl etkiliyor dediğimde kalıyorlar. Hadi ithalatı dolarla yapıyoruz falan deseler tamam diyeceğim fakat tek dedikleri "dolar 13 oldu" olduğu için pek kafaya takmamalıyız böyle insanları.

Hahahaha bu forumda ilk kez kahkaha attım sayenizde çok teşekkür ederim. Şu kısma bayıldım : "kadınlar erkeklere göre hem psikolojik olarak hem fiziksel olarak daha güçsüzdürler bunun için erkeklere mirasta daha çok pay düşer". Ya bağlantıya bakar mısınız? Mükemmel. Bağımlı bir değişken nasıl hiç edilir? İşte böyle.
Bilimde kadınlar hangi özellikleri ile erkeklerden daha güçsüzler bu bir genelleme. Buna nicel olarak ulaşmanız gerek ben de diyorum nicel verileriniz nerede?

Arap toplumlarında sadece kız çocukları diri diri gömüldü sanıyorsun sanırım biraz araştırsan ne güzel olur.

Paylaştığı görsele dedim ben. Çok gereksiz bir görseldi. Konuyla alakasız ve gereksiz. Saldırıya geçen yok ben gayet sakinim. Kadınların eşitliği söz konusu olunca saldırıya geçen sizlersiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…