Neden her yerde erkekler egemen?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben bir başkasının başkası için "saldırı pozisyonu alıyorsun" demesi üzerine böyle bir şey yazdım. Diyorum işte, anlayışı kıt, şekil A'da olduğu gibi...gelip başkası için verdiğim cevap üzerine "saldıran kim? Şu an burada bulunanlar mı?" diye soruyor. Ne alaka yani, ne alaka şimdi bu?

Erkekler kanadına saldırıya geçiyor demediniz mi? Hani nerede saldıran şu an konuştuğumuz yerde? Hayır madem feminist olup bir şeyler kanıtlayacaksınız bari biraz da Türkçeniz olsun.

Ki okuduğunuzu anlayın.

Bu hikaye ilk insana kadar gider. Bence erkek fiziksel olarak güçlü olduğu için genel olarak hüküm sahibi. Meselenin aslı tanrısal. Kitaplarda bile kadın 2.planda.

Bu bir makale değil. Eğer bu bir makaleyse bana makalenin yöntemini, Örneklemini, veri toplama araçlarını açıklar mısınız? Bu sadece bilimsel dayanağı olmayan sıradan bir metin.
Türkçe dil bilgisi kursuna yazılmak isteyebilirsin. Ama senin kararın tabii.

Git sokaktan insanlara sor. "Bana Dünya için önemli 5 kişi say" de. Kaç tanesi kadın birey söyler acaba?

Tarih boyunca erkekler atılım yaptılar. Riske girdiler. Yaşadıkları yer için savaştılar. En sonunda konu yöneticilik seçimine geldiğinde, tecrübeli olan erkek bireyi mi seçeceklerdi yoksa evinde oturan kadın bireyi mi???

Bunu kadınların kendi seçimiydi. Şuanki duruma da kendileri düştü. Bu 5 yıllık Bir mesele değil tarih boyunca olan ve kadınların bulundukları süre boyunca karşı çıkmadığı bir durum.

Binlerce yıl karşı çıkmadığınız bir duruma bir anda "bu adil değil" diye karşı çıkmanız çok değişik.

"Git sokaktan insanlara sor. "Bana Dünya için önemli 5 kişi say" de. Kaç tanesi kadın birey söyler acaba?"

Türkiye gibi arap ülkeleri erkeklerin daha üstün olduğunu söyler bunda hemfikiriz. Ama anlayışı yüksek medeni ülkelerde eşitlik olduğu için yarısı kadınlarında erkeklere göre üstün tarafları olduğunu akıl edip söyler.

Git sokaktan insanlara sor. "Bana Dünya için önemli 5 kişi say" de. Kaç tanesi kadın birey söyler acaba?

Tarih boyunca erkekler atılım yaptılar. Riske girdiler. Yaşadıkları yer için savaştılar. En sonunda konu yöneticilik seçimine geldiğinde, tecrübeli olan erkek bireyi mi seçeceklerdi yoksa evinde oturan kadın bireyi mi???

Bunu kadınların kendi seçimiydi. Şuanki duruma da kendileri düştü. Bu 5 yıllık Bir mesele değil tarih boyunca olan ve kadınların bulundukları süre boyunca karşı çıkmadığı bir durum.

Binlerce yıl karşı çıkmadığınız bir duruma bir anda "bu adil değil" diye karşı çıkmanız çok değişik.
Kadınların kendi seçimi mi ya siz ciddi misiniz yukarıda açıkladıklarımı okumadınız mı? Cadı diye yakılan kadınlar, sanattan uzaklaştırılan kadınlar, bilime yaklaştırılmayan kadınlarla dolu bu dünyanın tarihi. Bu durum son yıllarda düzelmeye başladı ki hala tam anlamıyla düzelmedi de. Virgina Woolf okumanızı öneriyorum size. Siz Aristotelesten beri süregelen ataerkil toplum örneklerisiniz.

Erkekler kanadına saldırıya geçiyor demediniz mi? Hani nerede saldıran şu an konuştuğumuz yerde? Hayır madem feminist olup bir şeyler kanıtlayacaksınız bari biraz da Türkçeniz olsun.

Ki okuduğunuzu anlayın.

Ben kimse için "saldıraya geçiyor" gibi bir cümle kurmadım. Paranoid düşüncelerini benden uzak tut.

"Git sokaktan insanlara sor. "Bana Dünya için önemli 5 kişi say" de. Kaç tanesi kadın birey söyler acaba?"

Türkiye gibi arap ülkeleri erkeklerin daha üstün olduğunu söyler bunda hemfikiriz. Ama anlayışı yüksek medeni ülkelerde eşitlik olduğu için yarısı kadınlarında erkeklere göre üstün tarafları olduğunu akıl edip söyler.
Ülkede cinsiyetin bile taraftarlığı yapılıyor maalesef. Kadın ve erkek farklı şeylerde birbirine karşı üstündür. Her şeyde kadın veya erkek üstün diyen bir kişinin aklından şüphe ederim.

Konunun altında çokça temelsiz bilgi ve safsatalar almış başını gidiyor. Erkeklerin egemen olmasının sebebini kısaca açıklamak isterim. Toplumda kadınların erkeklerden geri kalması yerleşik hayata geçilmesi ve tarım yapılmaya başlanması ile paralellik gösterir. Gelişen refah ve medeniyete bağlı olarak kadının iş gücüne ihtiyaç kalmamış ve bir kenara itilmiştir. Son yıllarda ise insan hakları ve gelişen yeni fikirler ile bu eşitsizlik giderilmeye çalışılıyor. Ben gençliği daha aydın bilirdim, değilmişiz. Biraz okuyun arkadaşlar, ayrıca kadınların batırdığı devletleri de merakla bekliyorum. 😄
Dünyada bir yıkım varsa bu kadınlara aittir ama öyle deme lütfen.

Bu bir makale değil. Eğer bu bir makaleyse bana makalenin yöntemini, Örneklemini, veri toplama araçlarını açıklar mısınız? Bu sadece bilimsel dayanağı olmayan sıradan bir metin.
Article=Makale
Yazar yazısını makale olarak açıkladığı için ben de öyle yazdım, hatam için kusura bakmayın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı