Neden her yerde erkekler egemen?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Saldıran kim? Şu an burada bulunanlar mı?

Bence kadınlar senin yanlışın var. Kadınlar olmasa erkekler nasıl olacak. Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır.

Git sokaktan insanlara sor. "Bana Dünya için önemli 5 kişi say" de. Kaç tanesi kadın birey söyler acaba?

Tarih boyunca erkekler atılım yaptılar. Riske girdiler. Yaşadıkları yer için savaştılar. En sonunda konu yöneticilik seçimine geldiğinde, tecrübeli olan erkek bireyi mi seçeceklerdi yoksa evinde oturan kadın bireyi mi???

Bunu kadınların kendi seçimiydi. Şuanki duruma da kendileri düştü. Bu 5 yıllık Bir mesele değil tarih boyunca olan ve kadınların bulundukları süre boyunca karşı çıkmadığı bir durum.

Binlerce yıl karşı çıkmadığınız bir duruma bir anda "bu adil değil" diye karşı çıkmanız çok değişik.

Paylaştığı görsele dedim ben. Çok gereksiz bir görseldi. Konuyla alakasız ve gereksiz. Saldırıya geçen yok ben gayet sakinim. Kadınların eşitliği söz konusu olunca saldırıya geçen sizlersiniz.

Güzel bir psikolojik taktiktir karşındakini suçlamak. Fakat karşında öyle çocuk yok. Daha iyi numaralar bulman lazım. Burada kimsenin saldırdığı yok. Kendi kafanızdan element uydurmayın.

Sadece örnek verdim, bağlantısı var elbet. Kadın olduğunuz için, hayır kız olduğunuz için kendinizi üstün görüyorsunuz fakat öyle değilsiniz. Bu acı gerçek sizi üzüyor olsa da maalesef adı üstünde acı gerçek. Ben senden üstünüm istediğimi yap demiyorum ama dediğim gibi ben senden üstünüm. O yüzden boş laf yapmana gerek yok. Bu kadar dokunduysa sana gidebilirsin konudan. Senin gibi aciz birisi ile tartışmama gerek bile yok.

Ben senden üstünüm gibi kibirli bir cümleyi kullanacağımı hiç düşünmezdim hayatımda. Bunu bana kullandırdığın için kendini biraz daha önemli sayabilirsin.

Saldıran kim? Şu an burada bulunanlar mı?

Ben bir başkasının başkası için "saldırı pozisyonu alıyorsun" demesi üzerine böyle bir şey yazdım. Gelip başkası için verdiğim cevap üzerine "saldıran kim? şu an burada bulunanlar mı?" diye soruyor. Ne alaka yani, ne alaka şimdi bu ?

Demek istediğim şey arada bir tutarsızlık olması. bu olay suç biliyorum ama diğer yerlere göre değişmeyen seyler de var maalesef.

Bu bir makale değil. Eğer bu bir makaleyse bana makalenin yöntemini, Örneklemini, veri toplama araçlarını açıklar mısınız? Bu sadece bilimsel dayanağı olmayan sıradan bir metin.

Kadın yöneticilerin azınlık olmasıyla alakalı değil, kadınlar yönetmeye ilgi duymuyorlar bence. Bak kadınlara her türlü siyasi hak verildi ve kısıtlama olmaksızın yönetimlere aday olabilirler fakat olmuyorlar. Demek ki kadınlar yönetmeye liderlik etmeye ilgi duymuyor. Bu arada genele konuşuyorum mutlaka kadın yöneticiler vardır istisna.

Konunun altında çokça temelsiz bilgi ve safsatalar almış başını gidiyor. Erkeklerin egemen olmasının sebebini kısaca açıklamak isterim. Toplumda kadınların erkeklerden geri kalması yerleşik hayata geçilmesi ve tarım yapılmaya başlanması ile paralellik gösterir. Gelişen refah ve medeniyete bağlı olarak kadının iş gücüne ihtiyaç kalmamış ve bir kenara itilmiştir. Son yıllarda ise insan hakları ve gelişen yeni fikirler ile bu eşitsizlik giderilmeye çalışılıyor. Ben gençliği daha aydın bilirdim, değilmişiz. Biraz okuyun arkadaşlar, ayrıca kadınların batırdığı devletleri de merakla bekliyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…