Neden her yerde erkekler egemen?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kim demiş erkekler Egemen?
Dünya kadar malın olacağına... 🤣🤣

Kadınların kendi seçimi mi ya siz ciddi misiniz yukarıda açıkladıklarımı okumadınız mı? Cadı diye yakılan kadınlar, sanattan uzaklaştırılan kadınlar, bilime yaklaştırılmayan kadınlarla dolu bu dünyanın tarihi. Bu durum son yıllarda düzelmeye başladı ki hala tam anlamıyla düzelmedi de. Virgina Woolf okumanızı öneriyorum size. Siz Aristotelesten beri süregelen ataerkil toplum örneklerisiniz.
Sadece kadınlar mı sanattan uzaklaştırıldı? Sadece kadınlar mı bilimden uzaklaştırıldı? Bilgi veriyorsan eksik bilgi vermeyeceksin. 2.-15. yüzyıllar arası insanların felsefesi din üzerine olduğu için birçok kadın ve erkek uzaklaştırılmıştır. Düşünmeyi yasakladıkları için. Sadece dini düşünmesi istenildi insanların. Bu yüzden verdiğiniz bilgi eksik. Eğer bilgi verecekseniz tam verin. Veremeyecekseniz konuşmaya hakkınız yoktur zaten.

Ülkede cinsiyetin bile taraftarlığı yapılıyor maalesef. Kadın ve erkek farklı şeylerde birbirine karşı üstündür. Her şeyde kadın veya erkek üstün diyen bir kişinin aklından şüphe ederim.

Ayrımcılığı seven taraf malesef erkeklerdir. Hala akıllanamadılar. Hala çoğunluğun dediği daha doğrudur mantığı ile ilerliyorlar. Hala akıllanamadılar; şu ülke'nin daha geneli yüzünden azınlığın ne duruma düştüğünü akıl edemiyorlar.

Konunun altında çokça temelsiz bilgi ve safsatalar almış başını gidiyor. Erkeklerin egemen olmasının sebebini kısaca açıklamak isterim. Toplumda kadınların erkeklerden geri kalması yerleşik hayata geçilmesi ve tarım yapılmaya başlanması ile paralellik gösterir. Gelişen refah ve medeniyete bağlı olarak kadının iş gücüne ihtiyaç kalmamış ve bir kenara itilmiştir. Son yıllarda ise insan hakları ve gelişen yeni fikirler ile bu eşitsizlik giderilmeye çalışılıyor. Ben gençliği daha aydın bilirdim, değilmişiz. Biraz okuyun arkadaşlar, ayrıca kadınların batırdığı devletleri de merakla bekliyorum. 😄
Mitolojik çağlardan beri erkekleri ayartanlar hep kadınlar olmuştur. Çin entrikalarının temeli de kadınlara dayanıyor zaten.

Sadece kadınlar mı sanattan uzaklaştırıldı? Sadece kadınlar mı bilimden uzaklaştırıldı? Bilgi veriyorsan eksik bilgi vermeyeceksin. 2.-15. yüzyıllar arası insanların felsefesi din üzerine olduğu için birçok kadın ve erkek uzaklaştırılmıştır. Düşünmeyi yasakladıkları için. Sadece dini düşünmesi istenildi insanların. Bu yüzden verdiğiniz bilgi eksik. Eğer bilgi verecekseniz tam verin. Veremeyecekseniz konuşmaya hakkınız yoktur zaten.
Eksik bakış açısı ile bakıyorsunuz. İkiye ayırın olayları
1- Bilimsel bakış açısı ile yaklaşanların suçlanması
2- Kadınların bilim ve sanattan uzak tutulması.
Kadınlar daima senin bahsettiğinden bağımsız biçimde bilimden ve sanattan uzak tutuldular.

Çünkü maalesef dünyanın her yerinde ataerkil toplumlar yaşıyor. Bunlardan biri de Türkiye. Ataerkil toplumun en büyük sıkıntılarından biri de cinsiyet ayrımcılığıdır. Aslında kadınlar çok başarılı yöneticiler olabilir dünya üzerinde bunun ilk örnekleri Türk toplumlarında görülüyordu maalesef Arap dünyası ile tanışmamız yüzünden bizde de gözle görülür etkiler oluştu.

Tarihimizde liderlik etmiş birden fazla kadın var. Haklısın.

"Ben senden üstünüm." Bu cümleden sonra senin konuşmaya hakkın var mı ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı