Neden herkes bilgisayar mühendisi olmak istiyor?

Bardakları hediye olarak yurtdışında akrabalara götürmüştüm, şöyle ekliyorum. Monster da Bulgarca yazıyor o dikkat çekebilir, çifte vatandaşım birçok akrabamız yurtdışında. Aşağıya da bardakların tam halini ekliyorum.

Hocam kusura bakmada nasıl dandik bir şirkette çalışıyorsun sen ya. Bilinen bir spor markasında çalıştım parttime satışçı arkadaşlarım maaş ve primlerlemin 15k kazanıyordu. Kaliteli bir giyim markasında çalışan arkadaşım ise 30k civarı alıyor. Büyük şirketelre oynamak lazım

Olmak isteyen kitle genelde parası için olmak istiyor zaten bu kitlenin çoğuda hedefine ulaşamamakta bende bir yazılım mühendisi olmak istiyorum ve kendimi geliştiriyorum.

Hocam biz işe maaş olarak bakıyoruz prim vesaire bakacaksak geçen ay bir santralin kurulumunda imza ücreti olarak aldığım 25 bin TL'yi hesaba katmıyorum elbette. Primler vesaire vuracaksak benim maaşım yıllık ortalamada 15-16 bin TL'yi rahatlıkla geçiyor zaten. Önemli olan işini severek yapmak. Ben işimi severek yapıyorum ve yurt dışına gittiğimde de muhtemelen aynı işte çalışıyor olacağım ama önceliğim yüksek lisans. Alan değişikliği yaptım bu sebeple biraz zorlanıyorum şu aralar. Gitmek üzereyim birkaç ufak prosedür ve mülakatlar kaldı.

Daha temiz kurulum nedir, USB nasıl hazırlanır bilmeyen kişiler bilgisayar mühendisi olacağım diyor.
... Olurlar

Daha temiz kurulum nedir, USB nasıl hazırlanır bilmeyen kişiler bilgisayar mühendisi olacağım diyor.
... Olurlar
Bilgisayar mühendisliğinin bununla hiçbir alakası yok. Bu gibi cümleler kuranlar kendilerince eğleniyor, kendilerini kandırıyor. Tabi ki de ilgisi alakası olan insan daha kolay öğrenir, daha zor pes eder, orası ayrı mesele. Birçok başarılı kız arkadaşım var bilgisayar mühendisliği okuyan ve bölümlerine girdiklerinde bilgisayarla alakaları ortalama bir insan kadardı.

Tam olarak ne için kendimi kandıracağım hocam? Nereden böyle bir cevaba ulaştınız?
Üniversite sınavında başarılı olup sıralaması iyi bir bm bölümüne girenler için, "ama bilgisayar ile ilgisi yok" diye "haha aynen kesin çok iyi bm olurlar" gibi cümleler kuranlar içten içe kıskanıp dalgaya vurup kendilerini kandırıyor. Sen de öylesin bak.

başarılı kız arkadaşım var bilgisayar mühendisliği okuyan
Burada kız diye belirtmemdeki neden de kızların genel olarak bilgisayarlara daha az ilgisi olmasından dolayıydı, herhangi bir cinsiyet ayrımı vs. yapmak için değil. Yanlış anlaşılmasın.

Yani benim demek istediğim şey şu. Ortalama bir bilgisayar kullanımı bilmek günümüz için zaten gerekli bir şey. Bunun yanında kendi başımıza format atmak, virüslere bulaşmadan kürek* oyun kurabilmek, işimizi görecek kadar Office programlarını kullanmayı bilmek, tarayıcıya reklam engelleyici kurmak vb gibi şeyler evdeki akıtan musluğu tamir etmek gibidir. Bunları yapabilmek için işin uzmanı olmana gerek yoktur.

Bilgisayar mühendisliği okumak için de sadece bilgisayara ilgi duymak bir artı değildir. Hayatında ilk defa bölüme başlayınca kendi bilgisayarını almış arkadaşlarım da var. Ben kendimi bildim bileli bilgisayar kullanırım ama yazılım yapamıyorum, 2 sene önce C dersimiz vardı ve zar zor geçtim. Neyse ki bölümümde yazılım dilleri ile haşır neşir olmadan da başka alanlara yönelerek ilerlenebiliyor.

Son düzenleme:
Sen de öylesin bak.
Ne kıskanacağım hocam? Elimde mesleğim var sabit 38 ila 45 bin arası kazanıyorum ben zaten dükkanımdan. Ben bu meblağları kazandıktan sonra kim ne kadar kazanmış kim nereden mezun olmuş bana ne? Siz demişsiniz ki yok işte bilgisayarla ortalama alakası olanlar BM olabiliyor. Ben olamaz demedim. Bilgisayar başında oyun oynayarak kendisini BM olacağım diye avutan şahıslar için dedim.
Kendi kendinize gelin güvey olup insanlar yerine konuşmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…