Neden herkes bilgisayar mühendisi olmak istiyor?

Türkiye şartlarında hayal adı altında küçümsenmekten gayet uzak bir para kazanıyorum, döviz bazlı olduğunu da eklersen arkadaşın küçümsediği, dalga geçer gibi yazdığı meslekten ben evimden dahi çıkmadan hayatımı idame ettiriyorum.

Konu sahibi cevaplarsa sevinirim.
Hocam 5.000 TL alır demedim ama 100 kişi yapmaya çalışıyorsa 5 i başarılı en fazla.

Hocam sorması ayıp çok sorgulamayı sevmem bu durumları, çalıştığınız firma hangisi?, çalışma ortamınız nasıl? Yaptığınız işten memnun musunuz?
Garibime giden unsur maaşınızın benden düşük olması, etkenler nelerdir merak ettim. Benim dediklerim ile uyuşan şeyler belirtmişsiniz katılıyorum.
Hocam aslında çalıştığım işten gayet memnunum. Doğalgaz tesisinde çalışıyorum. Doğalgazdan elektrik üretiyoruz. Ama otomasyondan tutun da trafo ve motor bakımına kadar ne kadar iş varsa yapabiliyorum. Maaşım düşük dedim aslında benim maaşım daha düşük. Mesai ücretleriyle beraber o civarlara geliyor. Net maaşım 10200 TL(zamdan önce). Cidden piyasada aşırı derecede maaşlar düştü. Geçen gün bir vatandaş iş başvurusu yapmış gönderdiler benim yanıma birkaç soru sorayım teste tabi tutayım diye. Az biraz konuştuk maaş beklentin ne diyorum. Asgari ücretin biraz üstü diyor. Ya arkadaşım o kadar emek vermişsin. Okumuşsun kendine reva gördüğün maaş bu mudur? Burada biraz meslektaşlarımı eleştirdim ama olsun. Çalışma ortamım aslında çok iyi. Müdürüm bile bayağı genç. Yani bir problemimiz olduğunda hemen çözebiliyoruz. Fakat müdürümüz bile maaş konusundan müzdarip. Çalışma ortamım gayet rahat olduğundan maaş konusunu pek dert etmiyordum çünkü temel giderlerim bayağı az ama artık kendimi geliştirmek için birkaç udemy kursundan çok çok daha yüksek ücretler ödemek durumundayım.

Ben İnşaat Mühendisiyim ataması 94 puan. 90'a kadar olsaydı çalışırdım o kadar zor değil.

Hocam hedefimde Kamu sektörü olmadığı çok önemsemedim ben hiç, dediğiniz gibi oturup çalışılsa alınabilir. Ben körlemesiye girip 77 almıştım.

Hocam 5.000 TL alır demedim ama 100 kişi yapmaya çalışıyorsa 5 i başarılı en fazla.
Daha bile az o oran, 5000 kişi de ancak 50 kişi bu işte başarılı olabilir, trendleri takip etmek, ürün analizi yapabilmek, kampanya organize etmek, seo çalışmalarından anlamak, başlangıç için gereken bütçeler. Fakat kesinlikle hayal değil, disiplin, yoğun çalışmanın ürünü.

Sonucunda evinden sadece bilgisayarla para kazanabildiğin ve bu paraların haftalık 1000 dolarlara kadar çıkabildiği bir mecra bu, kolay olmasını kimse bekleyemez.

Yok ben e-ticaret yapıyorum alibabadan alıp Amazon'da satıyorum bunlar hayal artık uyanılmalı ya ders çalışıp mühendis olur ya da %0.01 ihtimalle şansa bala olurlar tabii bu şansa bala dediklerimde bir yerlerini yırtarak oralara gelir diğer türlü gelemez.
e-ticaret hayal değildir. Çabalayan ve ortalama IQ seviyesine sahip herkes e-ticaretten para kazanabilir. Kanında varsa kafası yatkınsa ömür boyu çalışmaz. e-ticareti küçümsemeyin.

Genç kitle arasındaki pompalama. + Donanıma ve yazılıma merak. + Yurt dışı imkanı olduğuna inanç. + Yüksek maaş hayali.

Ama mesela ben;

Bilgisayara inanılmaz ilgim var, şu gün öğrenmeye başlasam 1 yıl geçmeden hem donanım hem yazılım basit düzeyde de olsa öğrenebilirim, yaşımda genç bilgimde fazla elimde kaynakta var.

Ama gelin görün ki canım istemiyor Bilgisayar Mühendisliğini :)

Fazla adaleti gözeten biriyim, abimin ablamın bile 1 lirasını fazladan harcamak rahatsız ediyor şu zamanlarda beni. Çocukluğumdan beri haksızlığa karşı öfkeden deliye dönerim.

Hedefim hukuk, Ağır Ceza Hakimi olmak istiyorum :)

Bizim ülkede herkes zaten her şeyin en iyisi. Sorsan mesela çok iyi futbol oynardım fırsat verseler Messi olurdum falan çok görüyoruz böyle keza burada da babaannesinin telefonunu tamir etti diye havalara girip ben bilgisayar mühendisi yazılım mühendisi olacağım diyenler oluyor en tilt olduğum insan tipleridir kendileri hayal aleminde yaşamaya devam etsinler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı