Neden insanlar Mac yerine Hackintosh kullanıyor?

Merhaba, yine macOS kategorisinden bir makale ile karşınızdayım. Bu sefer insanların neden Mac yerine Hackintosh kullandığını ya da kullanması gerektiğini yazacağım. Keyifli okumalar.

1. Windows ile macOS dual boot'u.
Evet, her ne kadar Intel Mac'lere zaten Boot Camp ile Windows kurabilsek bile artık bu mümkün değil çünkü artık ARM işlemcili Mac'lere Boot Camp desteği yok artık. Sadece sanal makinede kullanabiliyorsunuz. İsterseniz Intel bir Mac'de alabilirsiniz eğer Hackintosh'u bu yüzden kullanacaksanız. Bir de bunun Linux, Windows, macOS ya da Linux, macOS hali var. Üçlüsüne triple boot denir.

2. Merak.
Hackintosh'u sadece merak ettikleri için kuran kişiler de var, bazı insanlar ilk başta inanmayabilir. Ben de ilk başladığımda inanmıyordum aslında.

3. Teknik bilgi edinmek.
Hackintosh yapıyorsanız ve sıklıkla Hackintosh ile ilgileniyorsanız bilgisayarlar ve macOS hakkında bir sürü teknik bilgi illaki edineceksiniz karşılaştığınız hataları çözerek, sıklıkla hata yaşayacaksınız çünkü.

4. Para.
Maalesef, ülkemizde Mac'ler gerçekten çok pahalı ve herkes alamayabiliyor. İnsanlar da Hackintosh'a yöneliyor.

5. Bağımlılık.
İlk başta normal gibi görünse bile, ilerleyen zamanlarda macOS kendisini size aşık edecektir harika arayüzü ve kullanım şekli ile. :) Hackintosh yapacaksınız sürekli. Kim bu arayüzü sevmez ki?
1696582377330.png

6. macOS'dan başka çare kalmaması.
Çok az ihtimalle bu yaşanabilir. Bilgisayarın içinden geçtiniz ve elinizde sadece macOS kurulum USB'si mi var? Kurun, sonra da Linux'a ve en son Windows'a geçebilirsiniz.

7. iOS geliştirme.
iOS geliştiricisiyseniz bilirsiniz ki uygulamanızı geliştirmek için Xcode isimli geliştirme ortamına ihtiyacınız var. Bunun da maalesef Windows veya Linux desteği bulunmuyor. Mac'iniz de yoksa tek çareniz sanal makine ya da Hackintosh.

8. Mac'lere para vermek gereksiz diyenler.
Mac alamayanlardan daha kötüdür, çok para vermek istemedikleri için Hackintosh kurarlar. Saçma, zaten macOS işletim sistemi siz Hackintosh kurup keyif yapın diye geliştirilmiyor. Mac'ler için geliştirilip optimize ediliyor. Performans farkı olacaktır ve Retina ekranda kullanmak varken niye Hackintosh :)

9. Hackintosh kurup Mac'im var diye hava atanlar.
Bunu yapanın kendisine saygısı yoktur, gülüp geçin.

10. Windows veya Linux'a desteği olmayan uygulamaları kullanmak için.
Aynı Xcode gibi, Final Cut Pro vs. Ama önerim durumunuz iyiyse Mac almanız.

11. Yeni çıkan macOS sürümlerini test eden bu konuda bilgili kişiler.
Genelde donanımları test ederler çalışıyor mu diye. Başka bir şey varsa konunun altına yazabilirsiniz.

12. Nostalji için.
Bu kişiler çok eski OS X sürümlerini sistemlerine kurarlar ve kullanırlar. Yüksek ihtimalle bunu yapma sebepleri ise eski Mac'lere para vermek istemedikleri için ya da boşuna yer kaplamasını istemedikleri için.

13. macOS'da ufak bir işi olanlar.
Bu kişiler birkaç saatliğine kurup geri geldikleri yere döneceklerdir. Bazı şeyleri test etmek için olabilir.

14. Hackintosh kurmaktan zevk alanlar.
Aynı ben, çok zevkli bir şey bence. Sizce?

Ve benim aklıma gelen sebepler bunlar, sizce buraya daha ne eklenebilir arkadaşlar? Aklınıza gelen şeyleri yazabilirsiniz. Unutmadan yazayım, imkanınız varsa kesinlikle Mac almalısınız. Hackintosh kurmak Apple'ın EULA'sını çiğnemek demektir. Ayrıca Mac alırsanız sürekli klasik Hackintosh sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalmazsınız, Retina ekranda macOS kullanırsınız, birazcık daha fazla performans verebilir, Apple kalitesini hissedersiniz kısaca. ;)

1696584190676.png

Okuduğunuz için teşekkürler, ayrıca moderatörler otomatik düzeltme kullanmazsa sevinirim.

Yazımdaki tutumun hiç hoş değil.

Macbook veya Mac alabilecek durumları olmayan insanları ve ülke ekonomisini çöpe atıp. Sanki keyfi olarak retina ekranı olmayan normal sisteme kuranlar varmış gibi bir tutum sergilemişsin.

Mecbur kalanlar da vardır.

Apple Fanboyluğu yapmanın manası yok. İnsanlar işine yarayan şeyi kullanırlar ve atarlar. Neden ve nasılını sorgulamak kimsenin hakkı değildir.

Unutmadan yazayım, imkanınız varsa kesinlikle Mac almalısınız.
Mac iyi bir seçenek olabilir ama herkese hitap etmiyor, özellikle oyun oynama ile ilgilenen kişilerin tek tercih sebebi olamazlar. Bende windows kullanıcısıydım bilgisayarı sadece iş için kullanmaya başladım ve oyun işini konsol ile ayırdım. Şuan 2 tane mac cihazım var biri intel işlemcili diğeri m1 ve 2 yıldır hiç windows açmadım. Eskiden yaşadığım windows hataları işin ortasında beni çılgına döndürüyordu. Ben memnun olmama rağmen kesinlikle mac almalısınız demiyorum. Çünkü yukarıda bahsettiğim gibi herkese hitap etmediğini biliyorum. Burada laptop tavsiyesi isteyip oyun oynayacağını da belirten kişilere bile bazen macbook alsana önerileri yapanlar var. Bırakın herkes sevdiği işletim sistemini kullansın.

Macbook veya Mac alabilecek durumları olmayan insanları ve ülke ekonomisini çöpe atıp. Sanki keyfi olarak retina ekranı olmayan normal sisteme kuranlar varmış gibi bir tutum sergilemişsin.

Apple Fanboyluğu yapmanın manası yok. İnsanlar işine yarayan şeyi kullanırlar ve atarlar. Neden ve nasılını sorgulamak kimsenin hakkı değildir.
Apple fan boyluğunun konu ile alakasını merak ediyorum @otoata :)

MacBook veya Mac alabilecek durumları olmayan insanları ve ülke ekonomisini çöpe atıp. Sanki keyfi olarak retina ekranı olmayan normal sisteme kuranlar varmış gibi bir tutum sergilemişsin.

Apple fanboyluğu yapmanın manası yok. İnsanlar işine yarayan şeyi kullanırlar ve atarlar. Neden ve nasılını sorgulamak kimsenin hakkı değildir.

Ben yanlış bir şey göremedim ama yine de siz bilirsiniz zat-ı şahaneleri!

Hackintosh hiç kullanmadım ama hep merak etmişimdir. Ne kadar merak etmeme rağmen yüklemedim bugüne kadar durduk yere muhtemel hatalarla uğraşmak ya da sabah akşam sorun çözmek için Google’da arama yapmak istemediğim için. 😬 Bir de yeterince performanslı çalışacağını düşünmüyordum hep. Bu konuda önyargılı olabilirim tabii.

Ama macOS aşığı biri olarak ekosistemimdeki tek ve en büyük eksik olan MacBook’u şükür ki tamamladım geçtiğimiz ay. Şu an çok mutluyum bir videographer olarak. Benim işim için biçilmiş kaftan.

Dopdolu bir içerik olmuş bence. Tam tersi için de bir içerik yazılabilir. Mac bilgisayarlarda windows kullananlar ve sebepleriyle ilgili :)

Hackintosh hiç kullanmadım ama hep merak etmişimdir. Ne kadar merak etmeme rağmen yüklemedim bugüne kadar durduk yere muhtemel hatalarla uğraşmak ya da sabah akşam sorun çözmek için Google'da arama yapmak istemediğim için. 😬 bir de yeterince performanslı çalışacağını düşünmüyordum hep. Bu konuda ön yargılı olabilirim tabii.

Ama macOS aşığı biri olarak ekosistemimdeki tek ve en büyük eksik olan MacBook'u şükür ki tamamladım geçtiğimiz ay. Şu an çok mutluyum bir videographer olarak. Benim işim için biçilmiş kaftan.

Dopdolu bir içerik olmuş bence. Tam tersi için de bir içerik yazılabilir. Mac bilgisayarlarda Windows kullananlar ve sebepleriyle ilgili :)

Konuyu ben de şimdi alsam mı dersem moderatörler büyük ihtimalle bir 2 saat oyun havuzunda oynamamı rica edecekler.
O yüzden şu tartışmaya yönlendiriyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı