Neden Intel Cpu piyasasını domine etmeye devam ediyor?

Carnage86

Kilopat
Makaleler
21
Yer
İzmir
Bence bu tartışılması gereken önemli bir konu. AMD son yıllarda pazar payını arttırsa da gene de hiçbir zaman %25leri geçemedi. Evet kullanıcı seviyesinde yılın en performanslı ürünleri daima Intel tarafından üretilir, Intel'in üretim teknolojisi daha ileridir, güç tüketimi vs. gibi konularda Intel ileridedir. Hepsini anladık da satılan PClerin büyük bir bölümü giriş ya da orta seviye PCler iken neden Intel'in ezici bir üstünlüğü var? Bahsettiğim seviyelerdeki uygun çözümü sunan ürünlerin bir çoğu AMD'ye ait. Hâl böyleyken kullanıcılar neden genelde Intel'i tercih ediyorlar? Kendi açımdan söyleyeyim: Bugüne kadar masaüstü PClerde hep Intel'i tercih ettim çünkü "AMD alırsan iki günde arıza yapar" diyen uzmanlara(!) kanacak kadar cahildim(İronik olan aldığım Intel işlemcilerden birinin 1.5 yıl içinde rahmetli olmasaydı.). Laptop alırken de verimlilik sebebiyle bir Intel Cpuyu terchi etmiştim. Ama önümüzdeki sene toplamayı düşündüğüm masaüstü PCye olağanüstü bir bütçe ayırmazsam büyük ihtimalle bir AMD ürünü alacağım.(Kesin konuşmayayım, bu donanım satın alma işinde yapacağım/edeceğim dememek lazım:)) Peki insanlar neden Intel'e yöneliyorlar? Reklam bu kadar mı etkili?

Boşa ne kavgaya ne açıklamaya gerek var. Kısaca şunu anlasan yeter, Paran varsa intel, Yoksa AMD alacaksın.
AMD F/P ürünlerde etkisi büyük, İntel Performans+teknolojik açıdan ilerde.
Bunun ile yola çıkarsan bişey kaybetmezsin :)

Boşa ne kavgaya ne açıklamaya gerek var. Kısaca şunu anlasan yeter, Paran varsa intel, Yoksa AMD alacaksın.
AMD F/P ürünlerde etkisi büyük, İntel Performans+teknolojik açıdan ilerde.
Bunun ile yola çıkarsan bişey kaybetmezsin :)

Hocam bu kadarını herkes gibi ben de biliyorum. Benim anlamadığım şey satılan bilgisayarların büyük bir kısmı giriş ya da orta seviye sistemler ise neden Intel bu kadar yüksek pazar payına sahip? Adam 500 dolarlık PC'de bile Intel kullanıyor. Kullanıcıların tamamı high-end sistemler kullansa olayı anlarım.

Hocam bu kadarını herkes gibi ben de biliyorum. Benim anlamadığım şey satılan bilgisayarların büyük bir kısmı giriş ya da orta seviye sistemler ise neden Intel bu kadar yüksek pazar payına sahip? Adam 500 dolarlık PC'de bile Intel kullanıyor. Kullanıcıların tamamı high-end sistemler kullansa olayı anlarım.

"İnsanlardaki önyargıları parçalamak, atomu parçalamaktan zordur."

Nedeni sadece bu.

Millet İntel'i görünce ''aaa İntelmiş çok güzelmiş'' diyerek atladıkları için olabilir mi ?

Başka milletleri bilemem ama bizim milletin %80-85'i hala bilgisayarı i7 ise süper, i5 veya i3 ise kötü gibi cahilce bir yorumla değerlendiriyor. Amd'nin ne olduğunu bile bilmiyorlar. Amd sistemi kağıda yazıp eline versen nerde bunun işlemcisi der. Öte yandan çizilmiş bir karizmayı kurtarmak kolay değildir. Neredeyse her gün "AMD işlemciler çok ısınıyormuş o yüzden Intel sistem toplayacağım" cümlesiyle karşılaşıyorum. Fiyat/performans oranı tabi ki önemlidir ama işin bir de performans/tüketim boyutu var. Biraz daha bütçemi zorlar Intel alırım aradaki farkı elektrik faturasıyla telafi ederim diyen insana da hak veriyorum. Bu yüzden kural basit: 2500 lira üzeri bütçeler için Intel, 2500 lira altı bütçeler için AMD tavsiye ediyorum.

Haluk bey güzel açıklamış :) Albaywolf da iyi söylemiş. Bu kadar açıklama yeterlidir her halde :)
Örnek; Fx8350 ile İ5 3570k arasında uçuk fark olmadığına bakarak hangisinin özelik bakımından iyi olduğunu görebilirsin zaten. Boşa para vermeye ne gerek var normal bir sistem almak isteyen için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Haluk bey güzel açıklamış :) Albaywolf da iyi söylemiş. Bu kadar açıklama yeterlidir her halde :)
Örnek; Fx8350 ile İ7 3570k arasında uçuk fark olmadığına bakarak hangisinin özelik bakımından iyi olduğunu görebilirsin zaten. Boşa para vermeye ne gerek var normal bir sistem almak isteyen için.
İ7 3570K diye bir işlemci duymadım ben ama :D i5 3570k'dan bahsediyorsunuz sanırım.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı