Bence bu tartışılması gereken önemli bir konu. AMD son yıllarda pazar payını arttırsa da gene de hiçbir zaman %25leri geçemedi. Evet kullanıcı seviyesinde yılın en performanslı ürünleri daima Intel tarafından üretilir, Intel'in üretim teknolojisi daha ileridir, güç tüketimi vs. gibi konularda Intel ileridedir. Hepsini anladık da satılan PClerin büyük bir bölümü giriş ya da orta seviye PCler iken neden Intel'in ezici bir üstünlüğü var? Bahsettiğim seviyelerdeki uygun çözümü sunan ürünlerin bir çoğu AMD'ye ait. Hâl böyleyken kullanıcılar neden genelde Intel'i tercih ediyorlar? Kendi açımdan söyleyeyim: Bugüne kadar masaüstü PClerde hep Intel'i tercih ettim çünkü "AMD alırsan iki günde arıza yapar" diyen uzmanlara(!) kanacak kadar cahildim(İronik olan aldığım Intel işlemcilerden birinin 1.5 yıl içinde rahmetli olmasaydı.). Laptop alırken de verimlilik sebebiyle bir Intel Cpuyu terchi etmiştim. Ama önümüzdeki sene toplamayı düşündüğüm masaüstü PCye olağanüstü bir bütçe ayırmazsam büyük ihtimalle bir AMD ürünü alacağım.(Kesin konuşmayayım, bu donanım satın alma işinde yapacağım/edeceğim dememek lazım
) Peki insanlar neden Intel'e yöneliyorlar? Reklam bu kadar mı etkili?