Neden Intel tercih etmeliyim?

Çünkü 3-4FPS'i önemsiyorsundur. Ama AMD daha geleceğe dönük bir marka.

i9 ve i7 harici Intel alınmamalı, çünkü diğerleri o kadar, iyi değil, param olsa bende isterim i7-7700K işlemcim olsun, ama bu ekonomi de Intel içeren sistem toplamak zor. Herkes AMD'ye yöneliyor.

Şu AMD'ye dünkü çocuk muamelesi yapmayı bırakıp da FX serisi önceki işlemcilere de baksanız gözünüz açılacak cidden. Bu işler hep böyle yürüdü. Bazen Intel uzun süre ünde gitti bazen AMD. Bu döngü hep devam etti. Şu anda AMD'nin yıldızı parladı yine.

Cidden 7nm üretim yapan AMD kaliteli olmuyor ama işlemcilerinde masraftan kaçmak için lehim bile kullanmayan ve yıllardır 14nm'ye takılmış Intel'e kaliteli diyorsan bilgilerini gözden geçir.

Her firmanın iyi ürünleri vardır elbet, İntel her zaman AMD'den daha stabil ve serin olmuştur. Bunu deneyimlerime göre diyorum. Kağıt üstünde asıp kesene değil, bilgisayara takıp çalışırken canavar gibi olana bakacaksın.

Bilgisayar dünyasına FX ve Core serisiyle girmiş biri diyor bunu. Daha fazla kendini rezil etmeden eskileri araştır diyorum sana. AMD, ATI'yi satın alıp ekran kartı işine giriştiği yıllarda çok kötü zamanlar geçirdi. Ryzen serisiyle geri dönüş yaptı. Asıl rekabet FX serisi öncesinde yaşandı.

Fanboyluktan ziyade Canon Nikon meselesi neredeyse aynı kalite ama alışkanlık tabanlı ben hiç AMD kullanmadım ve yıllardır kullandığım Intel'den vazgeçip yenilik olsun diye AMD kullanmak içimden gelmiyor. AMD'de iyi marka Intel'de sadece eleştirim Intel yönünde şu 9.nesil vasattı 10.nesilde bunu düzeltiler AMD düşük GHz hızları ile Intel'i hemen hemen yakalayabiliyordu. Bunun sebebi Intel'in çekirdek sayısını ve iş parçaçığı sayısını az tutup sadece GHz hızını artırmasıydı ki Intel 10.nesilde bu hatadan döndü. Alacaksan 8.nesil veya 10.nesil kullanabilirsin. AMD ise daha ekonomik fakat daha kalitesiz değil. Sadece alışkanlıklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…