Neden Intel tercih etmeliyim?

WindowsTaskmgr

Hectopat
Katılım
2 Mayıs 2020
Mesajlar
120
Arkadaşlar bir şey merak ediyorum. Forumlarda olsun sosyal medyada olsun bilgisayar toplama gönderileri açıldığında kimisi AMD sistem önerirken kimi de Intel sistem öneriyor ama anlamadığım bir şey var. Neden AMD diye sorunca tatmin edici cevaplar alınabiliyor daha ucuz daha yüksek performans daha düşük güç tüketimi gibi uzayıp giden bir liste. Intel almak içinse tatmin edici bir cevap bulamıyorum ama Intel fanboyları birden agresif bir savunmaya geçiyorlar. AMD alan fakirdir, AMD ısınıyor, sağlam değil gibi alakasız şeyler sıralıyorlar. Ama Intel'i savunan kitleyle mi alakalı bilmiyorum hiçbir zaman neden AMD yerine Intel almalıyım sorusuna cevap alamıyorum tek karşılaştığım cevap ise küfür ve "Intel abi ya" kafası. Ciddi ciddi merak ediyorum şu an Intel sistem kurmak için mantıklı bir sebep var mı?
 
Sırf oyun oynayacaksanız, başka hiçbir işlem yapmayacaksanız ve 3-5 FPS sizin için önemliyse Intel almalısınız. Kısacası normal bir kullanıcı için pek mantıklı bir şey değil. İllaki Intel alacaksanız da bekleyin, 10. nesillerden alırsınız.
 
Intel 9. nesil alınmaz. Hatta i9 9900K bile alınmaz benim gözümde. Çünkü Ryzen 7 3700X bile i9 9900K'ya yakın performans veriyor. Sadece spesifik durumlarda 9. nesil Intel işlemciler alınabilir. Mesela 3 FPS bile sizin için önemliyse veya müzik prodüksiyonu gibi işler yapacaksanız Intel alınabilir.
Fakat 10. nesilde işler değişiyor. Daha performansları belli olmadığı için bir şey diyemeyeceğim fakat i7 10700K'nın Ryzen 7 3800X ile hemen hemen aynı performansı vereceğini düşünüyorum. i5 10600K'nın ise Ryzen 5 3600X ile hemen hemen aynı performansı vereceğini düşünüyorum.
Yani illaki Intel alacaksanız 10. nesili bekleyin. Çünkü 10. nesille soket değişecek ve aldığınız 9. nesil işlemci eski sokette kalacak. O yüzden mutlaka 10. nesili bekleyin.
 
Eskiden AMD çöp işlemciler üretiyordu, üstünde yemek pişerdi ve FPS değerleri hacıyatmaz gibi kalkıp düşerdi. Ama şimdi AMD markası iyi demiyorum ama fazlasyla iş görür ürünler üretebiliyor. İntel kalitedir ve para varsa verirsin alırsın ama Türk vatandaşıysan kazığıda yersin. Kur ve vergi farkı her şeyi öldürüyor.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı