Neden kendi dilimizi öğreniyoruz?

Oktay Sinanoğlu - Bye Bye Türkçe kitabını okumanızı öneririm. Dilimizi korumak düşündüğünüzden çok daha önemli.
Lisede aynı konuları görmek konusunda haklısınız ama ülkemizde zaten ortaokulda bir şey öğretemiyorlar, lisede de üstüne basarlarsa anca insanlar öğrenebiliyor. Mesela ben ortaokulda dikkat etmiyorken lisede bu bilince ulaşmıştım, bu benim problemim değil (bu bilinci eğitim sisteminin veya toplumun aşılaması gerekir, aile dahil) ama bunun çözümü lisedeydi ve bence bir süre daha gitmeli.
 
Aslında anlatmak istediğim şey lisede bile Türkçe dersi görmek. Beni yanlış anlamayın, sadece biraz absürt geliyor bana. Bence ortaokula kadar Türkçe dersi görünmeli. Sonuçta kim kuralına göre cümle kuruyor ki? Her sene aynı konuları görüyoruz. Görüşleriniz neler?

Not: Konu çok yanlış bir yere gitmesin diye küçük bir not ekliyorum. Sadece demek istediğim şey Türkçe dersini diksiyonumuzu geliştirmek için ya da yaptığımız hataları düzeltmek için anlatılmıyor. Sınav için anlatılıyor. Hepimiz sınav için çalışıyoruz. En azından çoğumuz.

Çünkü devlet öğrencinin başarısına değil sınav notlarına bakar :d cidden her şey bir kenara eğitim sisteminin yanlış olduğunu söylemem çok klişe olur ama yeteneğe göre eğitime geçilmesi lazim bence. Sözel yeteneği olana günde 5 saat sayısal işletmek doğru mu? Ya da tam tersi. Kısacası zaten sistem komple yanlış ama artık çok sorgulamıyorum çünkü bir işe yaramıyor :/
 
Hocam Türk dil ve edebiyatından bahsediyorum. Eğitim bana hala neden şiir yazmayı öğretiyor ki? Ya da hikaye türünü ve özelliklerini? Yani her sene aynı şeyler öğretiliyor.
Her sene yaz tatilinde unutulan şeyleri hatırlatmak için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı