Neden korsan?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşletim sistemi
Windows 10

Ömer Avcu

Hectopat
Öncelikle merhabalar. Çoğu oyunu korsan oynuyorum ki genelde bunlar Online oynamayacağım oyunlar oluyor. Yıllardır oynuyorum ve bilgisayarıma ne virüs bulaştı ne yavaşladı. Optimizasyon sıkıntısı da yok. Örnek vermem gerekirse; ETS 2'yi önceden crack oynuyordum. Şimdi orijinal. Herhangi bir FPS düşmesi söz konusu dahi değil. Ve saygıdeğer Technopat kullanıcıları; gençlerin bir 1 oyuna 100TL verecek parası yok. Anlayın artık. Yüksek ihtimal ban yiyeceğim ama umrumda değil. Tüm korsan kullanıcılarına sesleniyorum. Online oynamayacaksanız orijinal oyun almayın. Paranıza yazık etmeyin.

Hayır ,maalesef yanlış biliyorsundur; oyunlarla eğlenilir ve eğlenmek temel ihtiyaçlardandır. Yoksa kenarda direk gibi oturup sadece yemek ye, yat, tuvalete git olmamalı. Kısaca oyunlar paralı olmamalıydı, o yüzden korsanı destekliyorlar.
Temel ihtiyaç mı? Evet, herkesin eğlenmeye ihtiyacı var, ot gibi yaşanmaz; ama oyun oynamayınca da ölmüyorsunuz. Ben de eğlenmek istiyorum, param yoksa tiyatroya kaçak gireyim o zaman sizin mantığınızla.

Pahalılığı eleştirin ama kızdığım şey bunu sadece oyunlarda yapıp diğerlerinde susmanız. Sebebi de açık, işinize geliyor.

Bir yerde haklısın bir yerde yanlışsın. Parası olmayan zaten korsan oynasın onda bir şey yok. Ama parası olan niye korsan oynuyor? :D

Ben neden korsan indiririm? Güzel soru. Sebebi şöyle. PS4'te RDR2'yi bitirdim. 400-500 TL gibi de para saymıştım hatırlamıyorum. Sonra oyun PC'ye çıkınca 4k çözünürlükte nasıl görüneceğini merak ediyordum. Sırf bunun için PC'de oyuna 250 TL vermem. Zaten oyuna girdim 15 dakika etrafa baktıktan sonra sildim. Ama böyle durumlar için satın alım yapmak çok saçma geliyor.

İkinci bir örneğim ise gittim Cyberpunk 2077 aldım 250 TL'ye. Oyunu 3-4 saat oynadıktan sonra parasını hak etmediğini düşündüm. Olsa olsa 100 TL olmalıydı. 3-4 saat oynadıktan sonra iade de edilmiyor. Kısacası ben dolandırılmış oldum bu durumda.

Bu ve benzeri örnekler için konuşuyorum. Bir oyunu önce oynamalı, sonra beğenilirse satın alınmalı diye düşünüyorum.

Aynı şekilde Bannerlord aldım ve yine dolandırıldığımı düşünüyorum.

Konudaki arkadaşa isyanından dolayı katılıyorum fakat söylediklerine katılmıyorum. İsyanında haklı günümüz şartlarında oynadığımız oyunların, kullandığımız programların %99.9'u yabancı firma haliyle ürün fiyatı da ona göre oluyor durumlar el vermeyebiliyor. Fakat insanları emek hırsızlığına yöneltmesi yanlış bir şey emekçi olmayan belki de anlamayabilir sonuçta firmalar iyi kötü bir emek harcıyor bu işe. Fakat şunu da söyleyeyim kamu sektöründe görev yapıyorum
Çalıştığım yerde 50-60 kullanıcı var ve 1 adet VMware 5.5 lisansından başka hiçbir şey lisanslı değil düşünün bu kamu kurumu.

Online veya uzun süre oynanılabilecek hikayeye sahip oyunlara para vermek mantıklı ama kısa hikayesi olan az sürede bitecek oyunlara 200 300 lira vermeyi mantıklı bulmuyorum Türkiye şartlarında.

İnternette para kazanmanı sağlayacak tonlarca iş var, video editleyip para kazanabilirsin, logo tasarlayıp para kazanabilirsin, intro videoları hazırlayıp para kazanabilirsin, web siteler geliştirip para kazanabilirsin. Bunlara daha çok örnek bulunur ve bunlar gerçekten de çok zor işler değil.

Twitch kesitlerini edit yapmaktan bahsediyorsun galiba. Öyle para yöntemleri varsa söylede yolumuzu bulalım. Hay Allahım. 😂

Korsana karşıyım ama insanların birçoğu orijinalden Steam'den habersizdi 97 98 yıllarında tır oyunlarıyla başladım 2001'de hard Truck 2: King of the road vs ETS 1 2 o zamanlar bende korsan oynardım çünkü bilmiyordum orjinalin nerede satıldığını sonradan öğrendik aldık devam ETS 2 sadece korsanıda sayarsan 10.000 saatim vardır bir fiil 25 yılda gerçeği ile vardır.

Eğer sistemim iyi olsaydı sistemime güvenseydim ben de korsan oyun almazdım, ama güvenemiyorum bir oyuna onlarca yüzlerce Lira verip sonra sistemimin kaldırmama ihtimalini göze alamıyorum. Oyunun minumum sistemine bakıyorum benim bilgisayar kaldırıyor gibi gözüküyor oyunu alıp yüklüyorum sonra oyundan aldığım fps 10-20 abartmıyorum bir keresinde 2 fps aldığım bile oldu. Ben korsan oyunları "Sistemim acaba kaldırır mı?" diye indiriyorum

Temel ihtiyaç mı? Evet, herkesin eğlenmeye ihtiyacı var, ot gibi yaşanmaz; ama oyun oynamayınca da ölmüyorsunuz. Ben de eğlenmek istiyorum, param yoksa tiyatroya kaçak gireyim o zaman sizin mantığınızla.
Tiyatro'ya kaçak girince belirli kurallar ihlal ediliyor ve ceza alınıyor fakat oyunlarda korsan olarak oynayan kişilere çoğunlukla yok denilecek kadar az olduğu için korsanı destekliyorlar mesela şuan benim cebimde cidden 7tl var dışarı arkadaşlarım çağırsa bi BurgerKing'e gidemem ama bu durumumla çıkıpta canım istese ve param olmasa gidip mesela Cyberpunk'a - Gta'ya nasıl +200-500 gibi paralar vereyim bende ara sıra korsan kullanıyorum benim gibi durumu olanlara eyvallah ama sırf para çıkmasın cebinden diye korsana yönelenlere Karşıyız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı