Neden korsan?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İşletim sistemi
Windows 10

Ömer Avcu

Hectopat
Öncelikle merhabalar. Çoğu oyunu korsan oynuyorum ki genelde bunlar Online oynamayacağım oyunlar oluyor. Yıllardır oynuyorum ve bilgisayarıma ne virüs bulaştı ne yavaşladı. Optimizasyon sıkıntısı da yok. Örnek vermem gerekirse; ETS 2'yi önceden crack oynuyordum. Şimdi orijinal. Herhangi bir FPS düşmesi söz konusu dahi değil. Ve saygıdeğer Technopat kullanıcıları; gençlerin bir 1 oyuna 100TL verecek parası yok. Anlayın artık. Yüksek ihtimal ban yiyeceğim ama umrumda değil. Tüm korsan kullanıcılarına sesleniyorum. Online oynamayacaksanız orijinal oyun almayın. Paranıza yazık etmeyin.

Hocam dersler bitsin sana bir tane konu atacağım. Her şeyi tekrar yazmayla uğraşamam. Hala hakedene karşılığının verilmesini öğrenemediniz.

Bak şimdi, insanların parası yoktur olamaz ama oyunu oynamak ister indirir korsan oynar ben korsan generals zero hour oynuyorum ( oyun 13 yaşında eski oyun). Gene de oynuyorum. Ama, oratada oyunu yapan kişilerin emeği var kardeşim kod yazmak çizim yapmak çok mu? Kolay sor.

İnsanları ayıplamıyoruz veya aşağı çekmiyoruz parası yoktur oynamak ister indirsin oynasın ama gidip 15K sistem toplayıp korsan alan şer*fs** düşünsün ( sert konuştum evet). Parası olup almayan utansın.

Sonuçta, eğlenmek bir bakıma haktır ve ihtiyaçtır parası olmayan insan oynarsa laf etmem ama 15K sistem toplatıp korsan oynayan varsa ona diyecek söz yoktur.

Artı -1 Eksi
Twitch kesitlerini edit yapmaktan bahsediyorsun galiba. Öyle para yöntemleri varsa söylede yolumuzu bulalım. Hay Allahım. 😂
Arkadaşım Youtube'da Leyl-ü Nehar'ın editörlüğünü yapıyor, kendisi 1 ay gibi kısa bir sürede öğrendi edit yapmayı ve yaptıkça da gelişti. Yaklaşık 1 yıldır da devam ediyor bu kanalda editörlük yapmaya. İş aramaya çalıştığın zaman her türlü buluyorsun. Sen de çalışırsan sen de yolunu bulursun emin ol, çok yüksek meblağlar kazanmıyorsun evet ancak oyun almana yetecek kadar kazanıyorsun elbette.

Şimdi de başka bir kanalla konuşuyor eğer alınırsa ayda 2.000₺ gibi bir ücret alacak editörlük yaparak.

Diğer işler için de bionluk, freelancer, fiverr gibi serbest çalışabileceğin platfromlar mevcut, oralardan iş bulup yapabilirsin. Birkaç demo logo yapar, yaptığın logoları bu sayfalardaki profillerinde gösterirsen elbet alıcın olacaktır.

Dostum zaten parası olmayanın yeni oyunları açacak sistemi yoktur bu konuyu açan arkadaşın 1650'si olmasına rağmen böyle demesi haksızlık.

Bu ne saçma bir argüman ya. Bu çocuğun 1650'si var korsan oynuyor belki babası aldı. Babasından her ay 250-300 TL para mı isteyecek oyun için millet yoksullukla mücadele ederken. İnsanların artık ulaşabileceği en basit eğlence aracı olan oyunlar bile kaç para oldu bu ülkede. Parası olmayan oynamasın mahrum kalsın ne demek ya. Belki kendisi aldı daha sonradan parası yetmemeye başladı. Açın bakın oyun fiyatlarına 250-300 TL bu yılın fiyatları önümüzdeki yıldan itibaren 450-800 bandında satılacak. Konsol oyun fiyatlarını açmıyorum bile. Evet 1650'si var sonradan parası yetişmemiş etmemiş olabilir. He parası yetiyorsa ve bunu bile bile almıyorsa bence de mahrum kalsın o adam o oyunu haketmiyordur buna kesinlikle katılıyorum. İnsanların hayatları hakkında, özellikle böyle anonim bir platformda gram tanımadığınız insanların hayatları hakkında, maddi durumları hakkında nasıl bu kadar kolay yorum yapabiliyorsunuz ben anlam veremiyorum. "1650'si varsa oyun almalı parası vardır, RX580 kullanıyorsa parası vardır oyun almalı." Güzel kafa ya. Ki şunu da belirteyim bu sitede veya herhangi bir sitede korsan duyarı kasan insanların abartısız söylüyorum yüzde doksandan fazlası korsan oyun oynuyor. Şu an burada yazan insanların bile çoğu korsan oyun oynuyor. İsteyen istediği kadar yırtsın kendini yalanlarını aynaya bakıp kendilerine anlatırlar. He bu arada konuyu açan arkadaş haksız. Yaşı da ufak büyük ihtimalle. Paranız yoksa korsan indirmeyin diyen insanla Online oynamayacaksam korsan indiririm diyen insan birbirinin aynısıdır. Bak benzerdir demiyorum direk aynısıdır.

Elimden geldiğince satın alarak oyunlar oynadım. Zaten çok oyun oynayan biri olmadığım ve hep indirimden yararlandığım için beni çok yormadı. Bunlar benim açımdan film müzik kitap için de geçerli. Fakat korsana destek yok demekle bu konuyu kapatamazsınız. O kadar basit değil.

Bakın biraz etrafınıza bu kötü giden sistemin doğrucusu halk mı olacak hep? Bütün şirketler zenginler siyasetçiler götürecek ama halk doğrucu olacak. Böyle düşünenler uykusundan bir an önce uyanmalı.

Ayrıca, bazı sanatçılar eserlerini halka bedava dağıtmıştır. Albümler, filmler, konserler vs. Diğer yandan ürün ve hizmet ile ilgili tüketici kanununa uyulmayan uygulamalar ve mağdurlar var. Birçok oyun ürünlerinde Türkçe desteği bile yok. Örnekleri uzatmaya gerek yok.

Bozuk plak gibi korsana destek yok demeden önce; aklın, bilginin ve kültürün zenginlerin elinde olmasını ben kabul etmiyorum buna destek vermiyorum.​

Boş yapmışsın 1 ay içinde yememden kısarak bak komple yemeyerek demiyorum kısarak istediğim oyunu alabiliyorum emin ol bu dönemde oyunları düzgün oynatabilecek bir PC'si olan biri oyunlara da para biriktirip satın alabilir.

Senin dediğin gibi olmuyor işte. İyi PC alan adamın oyunları da alsın diyenlerin hiçbirine katılmıyorum. Benim de 4000TL PC var korsan oyun dolu. PC para veriyorum ama oyunlara para kalmıyor. Al geçen gün Epic'de GTA 5 beleş oldu mis gibi FiveM'de giriyom beleş oyun keyfim var şimdi bana diyecen ulan ne beleşçi adamsın diye biz para bulmak için anamız ağlıyor. Hayat kolay değil zengin olan adam gitsin alsın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı