Neden küçük çocuklarla dalga geçiliyor?

Aga ekmek almaya gittim çocuk bisikletle yanımdan geçti 7-8 metre ilerleyince döndü orta parmak yaptı kaçtı büyük çoğunluğu böyle ya da bana mı hep denk geliyor.
Onlar sizin çevrenizde öyle değil her yerde böyle kişiler var.
Yazın kursa gidiyoruz bütün çocuklar "kavga etme" peşinde.
Kursta olan olaylar:
Her gün kavga.
Tuvaletin tavandaki ışığı kırma.
Tuvalet'i leş gibi kokutup su bile dökmeden çıkma.
 
14 yaşındayım, saygılı şekilde sesli sohbeti kullanıp oyunumu oynadığımda hiçbir şekilde kimse yaşım ile dalga geçmiyor, takımda olan yine benimle yaşıt bir beyin yoksunu konuşunca tabii ki laf yiyor, ama genelde yaş olarak büyümüş beyin olarak 🤏 arkadaşlar sana söyleyecek bir şey bulamadığında yaşına laf ederler, takma kafaya.
 
Eğitimsiz insanlar egolarını bu şekilde tatmin ederler. Sen kendini geliştirmeye devam et. Oku, öğren, araştır, izle ve bildiklerinle tartışmalara gir. Buradaki kritik nokta bildiğin şeylerin %100 doğru olduğuna ve asla değişmeyeceğine inanma o yüzden tartışmaya girdiğin zaman mutlak haklı benim veya mutlak haklı karşı taraf diye düşünme. Karşıdan bir şeyler öğren ve öğrendiğin bilgileri teyit etmek için farklı kaynakları araştır. Tek bir görüşte olan insanları dinlemek seni onların kopyası yapar ama farklı görüşte insanları dinlemek seni sen yapar. Yaşın önemi hiç yok diyemem elbette önemi var insan bunları yaparak zaman harcıyor ve büyüyor. Fakat emin ol birisi yaş olarak senden büyük diye senden daha bilgili veya senden daha tecrübeli olamaz. Kişinin yaşadıklarına ve eğitimine, bilgi birikimine göre değişir. Şuan sana velet diyecek kişiler senin yaşındayken yaşadıkları eziklik duygusunun yansımasını gösteriyor. Bol bol gülmeni tavsiye ederim. Bildiğin bir şeyi söylediğinde sana sen sus velet derse seviyeni koruyarak sadece güldüğünü belli eden ifadeler yaz.


Sizin yaşlarla birlikte ergenliğe giriş başladığı için farklı davranışlar yapan yaşıtlarınız da oluyor tabii ki. Gerçekten insan gördüğü zaman o kişi adına utanıyor. Bunun adı ergenlik normaldir, olabilir. Ergenle dalga geçenler kendi ergenlik dönemlerini çok iyi geçirdiklerini "sanarlar". Mesele, ergenlik döneminde neler kaptığın ve nasıl çıktığınla ilgilidir. İnsanlara nasıl davranman gerektiğini bilir, hakaret ve küfür gibi suç olan eylemlerde bulunmazsan emin ol ki "eğitimli" hiç bir insan sana kötü davranmayacaktır. Eğitimsiz olan insanlar hemen her gün karşımıza çıkabiliyor. Gülüp geçiyoruz. Tartışmaya bile girmiyoruz. :)
 
Her şeyi bildiğini zannediyorlar. Hata kabul etmiyorlar. Daha sayabilirim. Tartışmalarda yaş sorulmasının genel sebebi o zaten. Genellemeye maruz kalacaksınız yapacak bir şey yok bu konuda. Siz 30+ üstü insanlara boomer eğeğeğ diyorsanız

Eğitimsiz insanlar egolarını bu şekilde tatmin ederler. Sen kendini geliştirmeye devam et. Oku, öğren, araştır, izle ve bildiklerinle tartışmalara gir. Buradaki kritik nokta bildiğin şeylerin %100 doğru olduğuna ve asla değişmeyeceğine inanma o yüzden tartışmaya girdiğin zaman mutlak haklı benim veya mutlak haklı karşı taraf diye düşünme. Karşıdan bir şeyler öğren ve öğrendiğin bilgileri teyit etmek için farklı kaynakları araştır. Tek bir görüşte olan insanları dinlemek seni onların kopyası yapar ama farklı görüşte insanları dinlemek seni sen yapar. Yaşın önemi hiç yok diyemem elbette önemi var insan bunları yaparak zaman harcıyor ve büyüyor. Fakat emin ol birisi yaş olarak senden büyük diye senden daha bilgili veya senden daha tecrübeli olamaz. Kişinin yaşadıklarına ve eğitimine, bilgi birikimine göre değişir. Şu an sana velet diyecek kişiler senin yaşındayken yaşadıkları eziklik duygusunun yansımasını gösteriyor. Bol bol gülmeni tavsiye ederim. Bildiğin bir şeyi söylediğinde sana sen sus velet derse seviyeni koruyarak sadece güldüğünü belli eden ifadeler yaz.

Sizin yaşlarla birlikte ergenliğe giriş başladığı için farklı davranışlar yapan yaşıtlarınız da oluyor tabii ki. Gerçekten insan gördüğü zaman o kişi adına utanıyor. Bunun adı ergenlik normaldir, olabilir. Ergenle dalga geçenler kendi ergenlik dönemlerini çok iyi geçirdiklerini "sanarlar". Mesele, ergenlik döneminde neler kaptığın ve nasıl çıktığınla ilgilidir. İnsanlara nasıl davranman gerektiğini bilir, hakaret ve küfür gibi suç olan eylemlerde bulunmazsan emin ol ki "eğitimli" hiçbir insan sana kötü davranmayacaktır. Eğitimsiz olan insanlar hemen her gün karşımıza çıkabiliyor. Gülüp geçiyoruz. Tartışmaya bile girmiyoruz. :)

Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Bana mı söylemiştiniz? Asla bir şeye körü körüne inanmam tabii ki.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı