Neden Linux?

Xfce'nin güzel olması dışında hiçbir sorun yok. Sorunsuz çalışıyor.
Bir şeyde hata olmaması kaliteli olduğunu göstermiyor. Aynı Wayland ve x11 farkı gibi düşün, Wayland'de hata çıkmıyor ama xwayland performans olarak çok rezil.

Bir şeyde hata olmaması kaliteli olduğunu göstermiyor. Aynı Wayland ve x11 farkı gibi düşün, Wayland'de hata çıkmıyor ama xwayland performans olarak çok rezil.
GNOME ve KDE dışında DE önermeyin demenize ihtafen yazdım hocam.
Xfce'nin herhangi bir sorunu yok ki?

Saçma sapan sorunlarını çekmek istemiyorum. Ekran kartı sürücüsünü kurması ayrı bir dert, Windows uygulaması kurmak için Vine kullanması ayrı bir dert, kurarken alınan hataları düzeltmek ve şu Mint ve Manjaro'nun kurulduktan hemen sonra çökmesi ayrı bir dert. Ayrıca bazen kendi uygulama mağazasından indirilen uygulamaları kurması bile sıkıntı çıkarıyor. Pop OS'da Steam kuracağım diye çekmediğim kalmadı...

Böyle saçma sapan sorunları yaşamak zorunda değilim.

GNOME ve KDE dışında DE önermeyin demenize ihtafen yazdım hocam.
Xfce'nin herhangi bir sorunu yok ki?
İşte önermeyin deme sebebim performansta çok düşüş yaşatması. Bu yüzden yeni başlayanlara direkt Ubuntu stable sürüm ya da lts öneriyorum. Linux Mint Xfce üzerinde ayar yapıp oyun oynarken performansım sadece yüzde 10 az gözükürken akıcılık sıfırdı ancak Ubuntu üzerinde x11 ile hem yüzde 10-15 fazla hem de çok akıcı oynuyorum.

Xubuntu da denedim, Mint gibi aynı soruna sahiptim ardından Reddit üzerinden wiki okurken öğrendim.

Günlük video izleyenler olduğu gibi geçer geçmez oyun oynamak isteyenler de var. Video izleyenler fark etmiyor tabii.

Bilmiyorum. Oyun oynamadığım için pek bir fikrim yok. Aslında Minecraft oynuyorum ama performans sorunu yok.
Şu an bspwm kullanıyorum. Xfce'de ne performans alırsam burada da aynı performansı alıyorum.
Olumsuz yönlü bir taraf göremedim. (Şu an Xfce kullanmıyorum. Önceden kullanıyordum.)

Bunlar çok basit sorunlar ama.

Ekran kartı için yazılım ve güncelleştirmelerden kapalı kaynağı seç gitsin.

Steam için sudo apt install steam yaz geç, onu da mı istemiyorsun? Exe gibi indirmek için steam sitesine gir ve indir, birlikte aç de ve yazılım kurucuyu seç. Mağazayı açar ve kur dersin biter. Hatta onu da istemiyorsan (mağaza yani). Sudo apt install gdebi yaz, gdebi ile kur. Arch içinse aur paketlerinde var zaten, üçüncü taraf repolarını aktif et butonu var mağazada. Steam yaz indir. Tabii bu Manjaro içindi, saf arch için mağaza uygulaması indirsen gui ile daha basit olur.

Ekran kartı sürücüsünü kurması ayrı bir dert
NVIDIA suruculeri eski ve laptop olmayan bilgisayarlarda gayet normal calisiyor ve gayet de basit ayarlaniyor.
Windows uygulaması kurmak için Vine kullanması ayrı bir dert
Hicbir zaman anlasilmayacak galiba Linux'un Windows icin olmadigi. Sen Windows'a bagliysan bu illeti kullanacaksin, alternatif arasan ya hani? Ya da ne bileyim aramayacaksan ya da Wine iskencesini (yalan) cekmek istemiyorsan kurmak zorunda da degilsin.
Mint ve Manjaro'nun kurulduktan hemen sonra çökmesi ayrı bir dert
Pop OS'da Steam kuracağım diye çekmediğim kalmadı...
Dagitimdan kaynakli sorunlari ne zamandir Linux'a genelliyoruz?

Bu sorunları yaşatmaması gerekiyor. Neden bu aptalca sorunlar ile boğuşayım?

Bu sorunları yaşatmaması gerekiyor. Neden bu aptalca sorunlar ile boğuşayım?
Ortada bir sorun yok. Windows için saatlerce sürücü kuruyorsun, Linux'ta da aynı performans için 2 tık yapman gerekiyor.

Aynı şekilde Windows üzerinde de steamsetup.exe tarzı bir şey çalıştırıyorsun ve bunda da bir zahmet steam yazıp kur butonuna tıkla. Ellerinden engelin varsa yapacak bir şey yok, Linux için ses tanıma sistemleri için özel kurulum gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…