Neden Linux?

NVIDIA suruculeri eski ve laptop olmayan bilgisayarlarda gayet normal calisiyor ve gayet de basit ayarlaniyor.

Eski olduğunu kendi ağzınla söylüyorsun.
Hicbir zaman anlasilmayacak galiba Linux'un Windows icin olmadigi. Sen Windows'a bagliysan bu illeti kullanacaksin, alternatif arasan ya hani? Ya da ne bileyim aramayacaksan ya da Wine iskencesini (yalan) cekmek istemiyorsan kurmak zorunda da degilsin.

Zaten kullanmıyorum. Ama Windows'ta çalışan uygulamalara herkes muhtaç.
agitimdan kaynakli sorunlari ne zamandir Linux'a genelliyoruz?

Bunlar sadece örnekti. Sayfalarca yazı istiyorsun galiba... Çoğu Linux dağıtımında saçma sapan sorunlar var. Bu saçma sapan sorunlarla uğraşmak zorunda değilim.

Windows uygulamalarını (.exe) "Wine", "Lutris", "PlayOnLinux" gibi yazılımlar kullanarak Windows uygulamaları yüklenebiliyor, ayrıca Linux Windows'dan daha optimizeli.

Şu konuya değinmek istiyorum. Linux her oyunda optimizasyonlu değil!
Wine illaki FPS düşürüyor düşük sistemler de ama Linux için bir Wine vb bir şey gerek olmuyorsa oynamak için düşük sistemlerde yine aynı şey olabiliyor ama Wine kadar değil.
Yani kısacası oyun oynayacaksa düşük sistem de kurmasın diyorum ben

Neden Windows'ta hiç sorun yasanmiyormus gibi konusuyoruz ki? Ben neden her Windows kurdugumda Update'lerde hata alayim? Neden Microsoft Store'da uygulamalari guncellerken guncellenmemesi ile karsilasayim? Neden bu saçma sapan seylerle ugrasiyorum?

Windows'un kullanıcı sayısı Linux'a nazaran kat kat daha fazla ve Linux kadar çok sorun yaşatmıyor toplamda.

Windows'ta çalışan uygulamalara herkes muhtaç.
Muhtaç olsam neden Linux kullanayım yahu?
Bu nasıl düşünce?

Kimse size "Linux, Windows'a alternatif bir işletim sistemi olarak geliştirildi." demedi ki?
Doğru beklenti içerisinde olursanız kullandığınız şeyin neler sağladığını daha iyi anlarsınız.

Zaten kullanmıyorum. Ama Windows'ta çalışan uygulamalara herkes muhtaç.
Kimse muhtac falan degil, kendinizi muhtac hissediyorsunuz ve alternatif aramasini bilmiyorsunuz. Alternatif aramak istemiyorsan zaten Wine kullan.
Bunlar sadece örnekti. Sayfalarca yazı istiyorsun galiba... Çoğu Linux dağıtımında saçma sapan sorunlar var. Bu saçma sapan sorunlarla uğraşmak zorunda değilim.
Linux newbie'si iken bile tek karsilastigim sorun debian'larda packagekitd bugu ve Wi-Fi surucusu idi, 2-3 Google arastirmasi ile cozuluyor bu sorunlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı