Neden Linux?

Apex Legends? Fall Guys? Roblox? Mount and Blade Bannerlord? Elden Ring?

Genelde olmuyor, RDR2'nin Windows'dan fazla FPS verdiği testler var.

%30-40'a indir sen onu bir. Şu anda oynanamayan popüler oyunlav bayağı sınırlı. Valorant, R6 ve PUBG oynanamayan en popüler oyunlar.

Şu anda çoğu dağıtımda uygulama mağazası var. Oraya girip istediğin tarayıcıyı aratip 2 tıkla kurmak mi hacker gibi hissettiriyor?

Çoğu zaman gerekmez, öğrenmenin gereken komutlar (Linux Mint için) sudo apt install ve sudo apt remove. Çok mu uzun? Çok mu zor? Bunlardan başkası lazımsa ufak bir Google kullanımı ile bulabileceğin komutlar.

Güvensiz, buglu, Microsoft'un bile adini anmadigi bir işletim sistemini Linux'a tercih etmek anlıyorum...

Her zaman kullanmak zorunda değilsin, şu anda dünyadaki yazılımların %80'i abartmiyorum Linux destekli, uygulama magazasindan ya da sitede verilen .deb ya da .rpm dosyası ile ya da 1 2 komut ile yukleyebilirsin ve Wine kullanmak zorunda kalmazsin.
Sehrail abim döktürmüş yine :D Reiss.

Sehrail abim döktürmüş yine :D reiss.

Vallla GNU/Linux hakkında yanlış bilgi verenleri gördükçe bu mesajları artık telefona bakmadan yazmaya başladım, elim alıştı artık. Maaşallah herkes bir kere bile USB'ye yazdırıp boot etmediği GNU/Linux hakkında ne çok şey biliyor.
Windows Vista kullanmayı tercih ederdim, sonucta tıklıyorsunuz ve açılıyor 😉

Linux'ta ne yapıyoruz biz acaba? Grafik arayüz yok mu sanıyorsunuz siz Linux'ta?
.Net geliştirmesi yapacağım mesela, ama o da ne! Sanal makine kurmam gerek! Yoksa çalıştıramıyorum! Vs. vs. Çok fazla durum söz konusu.

Ya da oyunlarımda DLSS kullanamıyor oluşum.

Siz bayağı eskiden kullanmışsınız herhalde. DLSS geleli bayağı bir oldu.

Son düzenleme:
Yanlış bilgi
Genelde olmuyor, RDR2'nin Windows'dan fazla FPS verdiği testler var.
Oyunlar demedim, uygulamalar dedim.
Apex Legends? Fall Guys? Roblox? Mount and Blade Bannerlord? Elden Ring?
Bahsettiğin oyunlar, R6, Valorant gibi anti-cheat uygulaması kullanmıyor.
%30-40'a indir sen onu bir. Şu anda oynanamayan popüler oyunlav bayağı sınırlı. Valorant, R6 ve PUBG oynanamayan en popüler oyunlar.
%30-40? 225 anti-cheat kullanan oyunun ilk 50sinden sonra çoğu gümüş ve bronz. Gümüş ve bronz oyunlar, eksik özellik yada çökeme bildirir. İlk 50den sonra gümüş ve bronz olmayanları %5'i falan altın. Kalanı da olmamış diye değerlendirilmiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallla GNU/Linux hakkında yanlış bilgi verenleri gördükçe bu mesajları artık telefona bakmadan yazmaya başladım, elim alıştı artık. Maaşallah herkes bir kere bile USB'ye yazdırıp boot etmediği GNU/Linux hakkında ne çok şey biliyor.

Linux'ta ne yapıyoruz biz acaba? Grafik arayüz yok mu sanıyorsunuz siz Linux'ta?

Siz bayağı eskiden kullanmışsınız herhalde. DLSS geleli bayağı bir oldu.
med_1601744528_image.jpg

Haklısın.

Bahsettiğin oyunlar, R6, Valorant gibi anti-cheat uygulaması kullanmıyor.

1655036416100.png

1655036431000.png

1655036446600.png

1655036466500.png

Roblox'da anti-cheat barındırmakta şu an bir kaynak bulamadım.

%30-40? 225 anti-cheat kullanan oyunun ilk 50'sinden sonra çoğu gümüş ve bronz. Gümüş ve bronz oyunlar, eksik özellik ya da çökeme bildirir. İlk 50'den sonra gümüş ve bronz olmayanları %5'i falan altın. Kalanı da olmamış diye değerlendirilmiş.

Gümüş olan oyunların çoğu ayar yapılarak sorunları çözülen oyunlar haberdar edeyim. Hatta protondb kullanıcılar nasıl çözdüklerini paylaşssın diye "tinker steps" adında bir özellik ekledi.

GIF'lerden Linux öğreneceksek kaybedersiniz haberiniz olsun.

Açıkçası kullanıcı deneyimini kendime göre şekillendirmek daha pratik olmasını sağlıyor. Günlük hayatta yapılan işlerimi hızlandırıyor diyebilirim.

Eğer oyun oynuyorsanız SteamOS holoiso bu SteamOS'e göz atabilirsiniz. Kendisi Steam Deck'ten portlanmış bir ISO'dur. Gayet güzel bir deneyimi var fakat kendim kullandığımda birkaç bug ile karşılaştım. Onun haricinde sorun yoktu.

Kendisi Arch Linux tabanlı ve isteğe bağlı KDE Plasma masaüstüne geçiş yapılabiliyor.

Gnome, KDE dışında de uygulaması önermeyin. Compositor, Window Manager olayları performansı rezil ediyor. Sırf kaynak kullanmasın diye bilgisayar kullanamamakla eşit değerde ki ben uzun süre pavucontrol ile tam uyumlu diye xfce kullanmış biriyim. Artık hayatta dönmem diyorum.

Benim kullanma sebebim verileri tek bir gafam uygulaması ile paylaşmak ki o da Google. Konfor olarak sürücü dışında pek konforlu sayılmaz. Yanlış bir repo yüzünden dpkg error yaşamıştım ve bir saatim gitmişti. Yine de son haliyle Ubuntu LTS güzel.

GNOME, KDE dışında de uygulaması önermeyin.compositor, window Manager olayları performansı rezil ediyor. Sırf kaynak kullanmasın diye bilgisayar kullanamamakla eşit değerde ki ben uzun süre pavucontrol ile tam uyumlu diye Xfce kullanmış biriyim. Artık hayatta dönmem diyorum.

Benim kullanma sebebim verileri tek bir gafam uygulaması ile paylaşmak ki o da Google. Konfor olarak sürücü dışında pek konforlu sayılmaz. Yanlış bir repo yüzünden dpkg error yaşamıştım ve bir saatim gitmişti. Yine de son haliyle Ubuntu LTS güzel.

Xfce'nin güzel olması dışında hiçbir sorun yok. Sorunsuz çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı