Hicbir zaman anlasilmayacak galiba Linux'un Windows icin olmadigi. Sen Windows'a bagliysan bu illeti kullanacaksin, alternatif arasan ya hani? Ya da ne bileyim aramayacaksan ya da Wine iskencesini (yalan) cekmek istemiyorsan kurmak zorunda da degilsin.
Bunlar sadece örnekti. Sayfalarca yazı istiyorsun galiba... Çoğu Linux dağıtımında saçma sapan sorunlar var. Bu saçma sapan sorunlarla uğraşmak zorunda değilim.
Neden Windows'ta hic sorun yasanmiyormus gibi konusuyoruz ki? Ben neden her Windows kurdugumda update'lerde hata alayim? Neden Microsoft Store'da uygulamalari guncellerken guncellenmemesi ile karsilasayim? Neden bu sacma sapan seylerle ugrasiyorum?
Windows uygulamalarını (.exe) "Wine", "Lutris", "PlayOnLinux" gibi yazılımlar kullanarak Windows uygulamaları yüklenebiliyor, ayrıca Linux Windows'dan daha optimizeli.
Şu konuya değinmek istiyorum. Linux her oyunda optimizasyonlu değil!
Wine illaki FPS düşürüyor düşük sistemler de ama Linux için bir Wine vb bir şey gerek olmuyorsa oynamak için düşük sistemlerde yine aynı şey olabiliyor ama Wine kadar değil.
Yani kısacası oyun oynayacaksa düşük sistem de kurmasın diyorum ben
Neden Windows'ta hiç sorun yasanmiyormus gibi konusuyoruz ki? Ben neden her Windows kurdugumda Update'lerde hata alayim? Neden Microsoft Store'da uygulamalari guncellerken guncellenmemesi ile karsilasayim? Neden bu saçma sapan seylerle ugrasiyorum?
Muhtaç olsam neden Linux kullanayım yahu?
Bu nasıl düşünce?
Kimse size "Linux, Windows'a alternatif bir işletim sistemi olarak geliştirildi." demedi ki?
Doğru beklenti içerisinde olursanız kullandığınız şeyin neler sağladığını daha iyi anlarsınız.
Bunlar sadece örnekti. Sayfalarca yazı istiyorsun galiba... Çoğu Linux dağıtımında saçma sapan sorunlar var. Bu saçma sapan sorunlarla uğraşmak zorunda değilim.
Linux newbie'si iken bile tek karsilastigim sorun debian'larda packagekitd bugu ve Wi-Fi surucusu idi, 2-3 Google arastirmasi ile cozuluyor bu sorunlar.