Neden Linux?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Tanrı GNU/Linux seni Windows kullanmayanlardan eylesin ne diyeyim?

Ya birakin kullanmak icin bilgi akil arastirma yetenegi gereksin, gerekiyor da zaten neden bunu savunup duruyorsunuz gercek degil aslinda, eninde sonunda isin terminale Google'a dusuyor. Hem bir şeyler bilmenin veya bilmek zorunda olmanin nesi kotu. Linux'u Allah'in akil dagitirken bile pas gectigi insanlara guzelleyince elinize ne gececek anlamıyorum açıkçası. Biz bu adamlardan kaciyoruz siz bunlari aramiza sokmaya calisiyorsunuz. Insan 7'sinde neyse 70'inde de odur. Azıcık akilli mantikli insanlar olsa bilip bilmedikleri seyler hakkinda geri geri konusurlar mi zaten? Boş verin bu isleri.

Diyordum ne güzel bir ortam var. Aha geldi yine "İşletim sistemlerinin amacı kolay olması değil" diyen adam. Tabii ya ben işletim sistemlerini süs olsun diye kuruyordum.

Hocam ben beceriksiz değil miyim keşke 5 para etmez berbat fikrime yanıt vermekle uğraşmasaydınız. Bakın şu an çok kötü pişman oldum.

Şaka bir yana lütfen bu tartışmayı acilen terk edin. Bundan önceki Linux tartışmalarında gereksiz agresifliğiniz yüzünden Linux tarafını dahi kötü gösterdiniz zaten

Kotu gorunsun ne olacak, senin belirttigin fikir cok mu iyi gosteriyordu da bunu soyluyorsun. Allah akil fikir versin.

Sizinle kavga etmeyeceğim veya bir tartışma da yapmayacağım, sağ olun, size de.

Linux kötüleyenler ile evrim çürütmeye çalışanlar aynı kafadasınız daha ne olduğunu bile bilmediğin konularda yorum yapıyorsunuz üstüne üstlük Windows kullanıyorsun daha ne diyeyim.

Bu fikre katılmıyorum. Evet kullanıcı bilinçli olmalıdır, evet araştırıcı olmalıdır ama sırf etliye sütlüye karışmadan günlük işini halletmek isteyen kullanıcıya da sen Linux kullanamazsın demek saçma.

Windows kullanırken de insanlar farkında olmadan defalarca araştırma yapıyorlar ama bildikleri, büyüdükleri işletim sistemi olduğu için doğal geliyor.

Zaten son kullanıcı Linux dağıtımlarının gelişimini negatif etkileyen şeylerden biri de pazarpayı ve son kullnıcı oranının azlığı. Siz yok etme derdine düşmüşsünüz.

Bilmenizi isterim ki ben de Linux'u ilk kullanmaya başladığımda Garuda ile başlamıştım. Araştırmayla çözebileceğim sorunlar vardı. Ama bilin bakalım neden çözemiyordum? Çünkü bilmiyordum. Pacman ne ne işe yarıyor? Bu kodu şimdi neden girdik? Linux Mint tarafına geçtiğimde işler daha basitti. Çünkü son kullanıcı odaklı bir dağıtımdı ve o dağıtım sayesinde Linux'a alıştım. Eğer o dağıtım olmasaydı Linux maceram Garuda ile son bulurdu büyük ihtimalle ve aklımda Linux tıpkı şu an sizin belki isteyerek belki istemeyerek yaptığınız gibi öcü olarak kalırdı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…