1- Evet cogu oyle. Bu yuzden terminal zor gibi sacmaliklar yaziliyor bu konulara.Gören de Windows kullanıcılarını hiç git/npm/pip zart-zurt kullanmayan, GUI dışı bir şey görünce tövbe çeken insanlar sanacak
Güncellemelerde sistem dosyalarına hiç müdahale edilmiyor mu sanıyorsunuz? Eğer müdahale edilmiyorsa bu Update'ler göklere mi yapılıyor?
Anlatmaya çalıştığım şey güncellenmiş bir sistemde açığı kapatmanın eski sürümlere göre farklı yolları olabilir, eğer siz sadece yenilik güncellemelerini kapatırsanız bütün sürümlere güvenlik güncelleştirmesi dağıtmanız gerekir, öbür türlü de başka bir argüman sunacaksınız çünkü
?
Bırakın haklı bir şekilde eleştirmeyi, eleştirmeyeni bile sadece tek bir karşıt mesaj yazdığı için yanıt verdiniz. O kişi de benim bu arada.
Linux'un yeni başlayanlar için daha uğraştırıcı olduğunu söyledim diye demediğinizi bırakmadınız, bu mudur bizim tartışma ortamı?
İlk yazdığım mesaja geri dönüyorum: "Bu tartışmaların kimse için bir yararı yok, birkaç sayfa sonra konu kapanacak zaten. Kimse de başka bir sisteme ikna olmayacak. İkisi de candır, kullanım yönleri farklıdır."
Simdi aklima geldi Windows'ta tek paket yonetimi diyebilecegimiz sey Windows Update o da agzimiza zorla guncelleme sokmaktan baska seye yaramiyor. Kardesimin daha bu sene aldigimiz bilgisayarinin duzgun calismasi icin internetten indirdigimiz bir driver'i kurmamiz gerekiyordu biz kuruyorduk Windows Update bunu kaldirip yerine kendi uygun gordugunu kuruyordu.'Son kullanici dostu Windows' 2023 yilinda hala bir paket yonetim sistemi oturtamamis bir garabettir. Programlarini guncellemek icin programi acip guncellenmesini beklemek gerekiyor. Eger programlar kendi icinde guncelleme dagitma sistemine sahip olmayan kucuk-orta buyuklukte programlarsa sitesinden son surumunu indirip kurmak gerekiyor.
Linux'ta manuel olarak tek tik ile ya da otomatik araliklarla isletim sistemini + kutuphaneleri + driver'lari + programlari vs. yani kisaca tum sistemi guncelleyebiliyorsun. Bu bile yikip gecen bir ozellik baska bir seye gerek yok.
Hocam git kullanmayın bence, açık kaynak sevmezsiniz diye düşünüyorum. Ha unutmuşum github'ı da Microsoft satın almıştı hani şu "Yazılımlar ücretli ve kapalı kaynak olmazsa para kazanılamaz bu yüzden açık kaynaklı yazılımlara karşıyız." diyen Microsoft.
Linux'un hazırlanma süreci hakkında bir belgesel var. İzlemenizi öneririm. Meme yapıp alay ettiğiniz söz gerçekten de söylendi.
İki tarafın da fanboyu çok toksik. İhtiyacını hangisu görüyorsa onu kullan, ne bu fanboyluk? Anlam veremiyorum. Özellikle GNU/Linux tarafında gözüme batan bir iki kişi var; Windows kullananları ikinci sınıf vatantaşmış gibi görüyor. Arkadaş ne bu düşmanlık sanki babanın malı. Tanrını bu kadar savunmazsın be! Her neyse günün sonunda işime hangiso yarıyorsa onu kullanıyorum kimse beni bu kararımda yargılayamaz. Her iki tarafa da objektif bakıyorum ben.
Buyrun bahsettiginiz kisi benim.İki tarafın da fanboyu çok toksik. İhtiyacını hangisi görüyorsa onu kullan, ne bu fanboyluk? Anlam veremiyorum. Özellikle GNU/Linux tarafında gözüme batan bir iki kişi var; Windows kullananları ikinci sınıf vatandaşmış gibi görüyor. Arkadaş ne bu düşmanlık sanki babanın malı. Tanrını bu kadar savunmazsın be! Her neyse günün sonunda işime hangiso yarıyorsa onu kullanıyorum kimse beni bu kararımda yargılayamaz. Her iki tarafa da objektif bakıyorum ben.
Tamamdır hocam bir ara bakarım. Nezih bir tartışma ortamı sağladığınız için sağ olun.Linux'un hazırlanma süreci hakkında bir belgesel var. İzlemenizi öneririm. Meme yapıp alay ettiğiniz söz gerçekten de söylendi.
Youtube'da Linux belgeseli diye yazarsanız Türkçe altyazılı şekilde bulabilirsiniz hocam.Tamamdır hocam bir ara bakarım. Nezih bir tartışma ortamı sağladığınız için sağ olun.