Neden Linux?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar, birbirinizin fikrine öncelikle saygı çerçevesinde yaklaşın. Bir konu açılmış, o taraf bu tarafa, bu taraf o tarafa sallıyor. Kimsenin birbirine üstünlüğü yok. Fikirlerinizi beyan ederken saygı çerçevesinde ve düzgün bir dille ifade edin.

Windows'un bana göre saçma güncelleme politikası,
Yerli yersiz kafasına göre uygulama kurması,
İşletim sisteminin kendi içerisinde getirdiği kısıtlamalar,
"Kişisel Bilgisayar" olarak geçen bir makineye gizlilik anlamında saygı duymaması gibi birçok etmen kullanmamak için bir sebeptir.

Linux'un bana sağladığı esneklik, kendi bilgisayarımı kullanıyormuş hissiyatını sonuna kadar veriyor.
Ben Linux kullanırken bana karışan yok, "Şunu yapamazsın, bunu yapamazsın." diyen yok.
Sistemde istediğim her değişikliği iliğine kadar yapar ve keyfime bakarım.
Uygulama yüklemek zaten Windows'a nazaran daha kolay.

Hangisi kolayınıza geliyorsa onu kullanın elbette. Kimsenin kafasına silah dayandığı yok sonuçta. 🙂

Konuşmanın anlamı yok hocam, sizinle daha önce de sayısız kere tartışmışızdır, kullanıcı adınız artık tanıdık geliyor.

Update'lerin zorunlu olmadığını daha nasıl gösterebilirim? İsterseniz kökten de kapatabilirsiniz Internet'te rehberleri mevcut.

Eki Görüntüle 1827172

Olay kapatılması değil. Bunun varsayılan olarak kullanıcıya sorulup güncellemeyi yapıp yapmayacağı sorulmalı.

Şu Linux tartışmalarına ne zaman girsem canım çekiyor, sanırım Fedora yüklemenin vakti geldi gerçekten. Eski bir "I use Arch btw" katılımcısı olarak Fedora'yı daha rahat buluyorum şu sıralar. İzninizle ben Fedora kurmaya gidiyorum 🥳

Zorunlu update'leri gormedigimi mi saniyorsun :D?
Kapatinca da güvenlik guncellemelerinden mahrum kaliyorsun.
Eğer özellik güncellemeleri kapatılıp sadece güvenlik güncellemesi dağıtılırsa her sürüm için ayrı ayrı güvenlik güncellemesi gerekecek.

2015'inden tut 2023'ündeki sürümüne kadar. Size bu mantıklı geliyor mu?

Update'leri kapatan adamın kaybedecek bir şeyi kalmamıştır zaten, keyfi bilir. Antivirüs kurar yoluna devam eder.

Ben maksimum 4-5 dakika sürdüğü için ve çoğunlukla gelen özellikleri beğendiğim için açık tutarım mesela, ama kapatana da "neden kapattın?" demem, umrumda bile olmaz :D

Peki siz Linux'ta beğenmediği bir özelliği söyleyen birine 5 dakika "Winzort" demeden durabilir misiniz? Pek sanmıyorum :D

Kesinlikle hocam! Siz, kullanıcı verilerini ihlal eden, içinde onlarca "Bloatware" barındıran, sizden izinsiz veri toplayan, "zorunlu" güncellemeleri size dayatan bir sistem kullanmaya devam edin.

Peki siz ne yapıyorsunuz bu sistemde? Ah, evet! Oyun oynayın tabii...

Eğer özellik güncellemeleri kapatılıp sadece güvenlik güncellemesi dağıtılırsa her sürüm için ayrı ayrı güvenlik güncellemesi gerekecek.

2015'inden tut 2023'ündeki sürümüne kadar. Size bu mantıklı geliyor mu?

Update'leri kapatan adamın kaybedecek bir şeyi kalmamıştır zaten, keyfi bilir. Antivirüs kurar yoluna devam eder.

Ben maksimum 4-5 dakika sürdüğü için ve çoğunlukla gelen özellikleri beğendiğim için açık tutarım mesela, ama kapatana da "neden kapattın?" demem, umrumda bile olmaz :D

Peki siz Linux'ta beğenmediği bir özelliği söyleyen birine 5 dakika "Winzort" demeden durabilir misiniz? Pek sanmıyorum :D
Ne alaka? Ben update'i tamamen kapatmaktan bahsediyorum.
Sistemde 200 guvenlik acigi olduktan sonra antivirus neye yarar?
Linux'u hakli sekilde elestirene birsey demem ama HAKLI SEKİLDE ELESTİREN YOK.
Linux'un bir kotu yanini soyleyin, cevap vereyim.
Ben de windows'un kotu bir yanini soyleyecegim, siz cevap verin. winZort diyorum cunku bu lakabi hak ediyor.

Windows varken saçma sapan yazılımlar kullanılması gereksiz bence. Adam Steam'den oyun açmak için neredeyse kod yazıyor :D Ayrıca arkadaşlarım FPS artışı olduğunu söylüyor. Ne yani 50'den 100'e mi çıkıyor diye sorayim dedim. 60'dan 62 olmus Linux kullanıldı diye. 2 FPS artış için tüm özelliklerden vazgeçmek kadar saçma bir şey yok.

İlk olarak kod değil komut onun ismi. 2. ise saçma sapan GIF'lerden gördüğünüz şey Linux değil haberiniz olsun. Ek olarak FPS artışı için değil Windows'un saçma sapan hatalarından, mavi ekranlarından kaynaklı Linux'a geçiş yapıyoruz. Steam'den oyun açmak ta 2 şeyi tiklemeye bakıyor. Ek olarak Windows'un verip te Linux'un veremediği hangi özellik var sayar mısın?

Değişik havalara giriyorlar.

Asıl değişik havalara giren sizsiniz. Daha sisteminizde 1 kere boot etmediğiniz, 1 kere imaj dosyasını indirmediğiniz işletim sistemleri hakkında atıp tutuyorsunuz. Genel olarak milletimizde var bu. Bilmediği şeyler hakkında çok fikri var milletimizin:

Linux'u şu yüzden seviyorlar çünkü Windows 10 Lite gibi içinde hiçbir şey yok çok hızlı diyorlar kuzenim Linux Mint kurmuş ama her dosya neredeyse exe uzantısı üzerine bu yüzden Linux'ta çok az oyun ve program kullanılabilir.

Dünyadaki tek çalıştırılabilir program uzantısı .exe mi? .DMG falan halt etmiş herhalde. Yukarıda yazdığım gibi "daha sisteminizde 1 kere boot etmediğiniz, 1 kere imaj dosyasını indirmediğiniz işletim sistemleri hakkında atıp tutuyorsunuz."

20230619_132958.jpg

Yeni formatlanmis Windows Update kisminda nasıl hata verebilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı