Neden LoL ile ilgili bir konu açıldığında bırak kelimeleri kullanılıyor?

LoL benim oynayarak kendime ziyan ettiğim tek oyun olabilir. Sürekli feederlerle uğraşmak, küfür edenlerden tut çok sıkıntılı bir oyun. Zaten eşya dükkanını yeniledikten sonra eminim kaç oyuncu kaybetmiştir.

Yav kardeşim adam sana diyor ki "sohbeti susturabilirsin"
 
Online bir oyunu sadece oyunun teması, optimizasyonu, türü vb. şeylerle değerlendiremezsiniz. Teknik açıdan mükemmel olan bir oyun oyuncuları yüzünden kötülenebilir. Bu tarz oyunlarda kitle de çok önemli yer kapsıyor. Aktif oynayan birisi olarak elbette ki bırakmayı isterdim. Mesele yetenek, beceri veya mükemmel oynamak değil. Adam daha karakter ekranında ''mizah'' adı altında milletin ailevi değerlerine, milli ve dini değerlerine bir amaç olmadan (ki küfrün hiç bir geçerli sebebi olduğunu düşünmüyorum) küfür ve hakaret ediyor. Bu sebepten bırakmayı istemek veya birine oynanmaz demek kişide bitmiyor oyunda bitiyor. Çok görüyoruz açılan konuları ''trollemeyi bırakamıyorum küfür yemek hoşuma gidiyor'' tarzında. Ha buna daha önce oynamamış, 2-3 ay oynayıp bırakmış veyahut hiç bir argümanı olmayan insanlar dahil değil onlar her şeye karşı böyleler. Kısacası zamanım olsa şu sıralar daha farklı oyunlara yönelip başlamayı düşünen çevreme ''başlama'' tavsiyesi verebilirim.
 
TR'de aram ve eğlence modlarını atıyorum. West'te ligim elmas 1 54lp şu an sizin ne?
Ben uzun yıllar oldu bırakalı ama sebebi sanırım belli bir yaştan sonra oyunun çekilmiyor olması. West Elmas ve üstünde zaten oyun zevkli oluyor ve söylediğiniz gibi toxic kitle çok fazla değil. Tr de Challenger bile işkence. Aram ve arkadaşlarla 'fun' modlarda oynamanın keyfi başka.
 
LoL benim oynayarak kendime ziyan ettiğim tek oyun olabilir. Sürekli feederlerle uğraşmak, küfür edenlerden tut çok sıkıntılı bir oyun. Zaten eşya dükkanını yeniledikten sonra eminim kaç oyuncu kaybetmiştir.

Sizin gibileri anlamıyorum ben. Oyun seni beni oyna diye zorlamıyor ki bırakabilirdin sıkıldığın da.
 
Online bir oyunu sadece oyunun teması, optimizasyonu, türü vb. şeylerle değerlendiremezsiniz. Teknik açıdan mükemmel olan bir oyun oyuncuları yüzünden kötülenebilir. Bu tarz oyunlarda kitle de çok önemli yer kapsıyor. Aktif oynayan birisi olarak elbette ki bırakmayı isterdim. Mesele yetenek, beceri veya mükemmel oynamak değil. Adam daha karakter ekranında "mizah" adı altında milletin ailevi değerlerine, milli ve dini değerlerine bir amaç olmadan (ki küfrün hiçbir geçerli sebebi olduğunu düşünmüyorum) küfür ve hakaret ediyor. Bu sebepten bırakmayı istemek veya birine oynanmaz demek kişide bitmiyor oyunda bitiyor. Çok görüyoruz açılan konuları "trollemeyi bırakamıyorum küfür yemek hoşuma gidiyor" tarzında. Ha buna daha önce oynamamış, 2-3 ay oynayıp bırakmış veyahut hiçbir argümanı olmayan insanlar dahil değil onlar her şeye karşı böyleler. Kısacası zamanım olsa şu sıralar daha farklı oyunlara yönelip başlamayı düşünen çevreme "başlama" tavsiyesi verebilirim.

Güzel yorum için, açıklama için teşekkürler gayet açıklayıcı ve mantıklıydı. LoL'e başlamak isteyenler için bir rehber yapmayı planlıyorum o halde.
 
Türk insanı kabullenemiyor. Örneğin ölünce rakip takıma bir bahane buluyor ve haksız olmasına rağmen devam ediyor. Bu şekilde herkes böyle olmaya başlıyor.
 
LoL'de her sıradan MOBA oyunu gibi alternatif yok değil. Farklı deneyim yaşatan oyunlar güzeldir. DotA oynadıktan sonra LoL çok aynı tür geldi ve çok garip insanlar var. Farklı deneyim için Half-Life Alyx diyebilirim.
 
Aklıma geldi şimdi. Sins Of A Dark Age vardı zamanında. Ben bu oyunu baya oynadım. Fakat değeri bilinmediği için oyun belli bir süre sonra kaldırıldı. Kitlesi de güzeldi, içeriği de. Diğer MOBA oyunlarına nazaran çok farklıydı. Mesela o bugün olsaydı, ben hala devam ederdim.
 

Geri
Yukarı