Neden MacBook’lar daha pahalı?

Merak ettim tam olarak ne yaşadınız 1 haftada?
Korkunç derecede ısınıyor belli bir süre sonra kapanıyordu. Garantiye gitti, geldi o sorun çözüldü. Beyaz ekran problemi başladı. Bi daha gitti geldi, bu arada değişim talep ettim kabul edilmedi. Geldikten sonra da donma, takılmalar başladı. İade sürecini başlattım. Belki hatalı üretimdi, belki taşıma nakliyede başına iş geldi ama faciaydı. Şimdi Huawei matebook'a geçiş yaptım, çok memnunum.

Apple stabil çalışıyor genellemesi ilk kimden çıktı bilmiyorum ama 1998'den beri Windows kullanıcısıyım, 22 senede yaşamadığım çileyi 1 haftada Macbook'ta yaşadım. Ayrıca Windows ile alakalı hata çözümleri çok yaygın ve bulunabilirken, macbook için aynı şey geçerli değil. Sonuç ise iade.
Bu bir genelleme değil, gerçek. Sizin böyle bir deneyim yaşamanız ilginç fakat genel olarak baktığımız zaman MacOS'un Windows'tan daha hızlı, daha stabil çalıştığı doğrudur. Ayrıca Apple'ın ekosistemi var, yani iPhone'undaki 1000 fotoğrafı saniyeler içerisinde kablosuz bir şekilde başka bir Apple cihaza aktarabiliyor...

Ve bence Türkiye'de iPhone veya MacBook kullanan insanlar ihtiyaçlarına göre değil marka algısına göre alışveriş yapıyor, ortamda telefonunu masaya koyup o elma logosu gözüktüğünde insanların önünde değerinin yükseldiğini zannediyor (ki bence düşüyor). Bu kadar fazla replika ürün satılması da bunun bir göstergesi olsa gerek.

Bu bir genelleme değil, gerçek. Sizin böyle bir deneyim yaşamanız ilginç fakat genel olarak baktığımız zaman MacOS'un Windows'tan daha hızlı, daha stabil çalıştığı doğrudur. Ayrıca Apple'ın ekosistemi var, yani iPhone'undaki 1000 fotoğrafı saniyeler içerisinde kablosuz bir şekilde başka bir Apple cihaza aktarabiliyor...

Ve bence Türkiye'de iPhone veya MacBook kullanan insanlar ihtiyaçlarına göre değil marka algısına göre alışveriş yapıyor, ortamda telefonunu masaya koyup o elma logosu gözüktüğünde insanların önünde değerinin yükseldiğini zannediyor (ki bence düşüyor). Bu kadar fazla replika ürün satılması da bunun bir göstergesi olsa gerek.
Katılmıyorum diyemem, yalnız Huawei ekosistemini incelemenizi tavsiye ederim.

Sen zaten bilmeyen veya kullanmamış diyerek kafada bitirmişsin. O yüzden cevap verilecek biri değilsin.
İyi forumlar.
Kullanan birisinin böyle komik yorumlar yapmasını beklemiyorum haklısın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı